Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αύριο Τσικνοπέμπτη η έναρξη του Παφίτικου καρναβαλιού



Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει το Παφίτικο καρναβάλι δήλωσε ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πάφου , Στέλιος Λεριός. 

Ο κ. Λεριός είπε ότι η έναρξη του Παφίτικου καρναβαλιού θα γίνει την τσικνοπέμπτη με την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην πόλη. 


Λόγω των έργων στο κέντρο , συνέχισε, η εκδήλωση θα γίνει στην οδό Νεόφυτου Νικολαϊδη μπροστά από τα κυβερνητικά κτίρια , ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, απέναντι από τα δικαστήρια για τον εορτασμό της τσικνοπέμπτης.

Μία από τις πρωτοτυπίες του φετινού καρναβαλιού είναι η επαναφορά του παιχνιδιού “ Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στο προαύλιο του Δημήτρειου Δημοτικού σχολείου. 

Ο κ. Λεριός είπε στο ΚΥΠΕ ότι η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση φέτος θα διεξαχθεί στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στη Κάτω Πάφο και κάλεσε τον κόσμο να αφήσει πίσω τις σκοτούρες και τα προβλήματα και να διασκεδάσει μέσα από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Πάφου. 

Σημειώνεται ότι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος της Πάφου θα είναι φέτος ο Βασιλιάς Αγαπήνορας που χτίζει την πόλη της Πάφου.

Στο άρμα, εκτός από το Βασιλιά Αγαπήνορα, θα βρίσκεται και ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος ενώ το άρμα θα συνοδεύεται από χορεύτριες που θα είναι ντυμένες εργάτες, με κράνη και γιλέκα εργασίας, που αφήνουν για λίγο το εργοτάξιο για να συνοδεύσουν το βασιλικό άρμα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου