Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δεκάδες πυρκαγιές προκλήθηκαν από τις Λαμπρατζιές



Στις 43 ανήλθαν από τις αρχές του μήνα οι πυρκαγιές που έχουν σχέση με το έθιμο της Λαμπρατζιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ των ωρών 06.00 της  21ης και 06.00 της 22ας Απριλίου, ανταποκρίθηκε σε 49 κλήσεις για βοήθεια, 42 πυρκαγιές, 5 ειδικές εξυπηρετήσεις, 1 κλήση ασθενοφόρου και 1 ψευδή κλήση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η ώρα 15.46 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε υποστατικό στην οδό Τζων Κένεντυ στην Παλουριώτισσα, στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πύλης Πάφου και η ώρα 16.55 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στην οροφή πλινθόκτιστου εγκαταλειμμένου υποστατικού διαστάσεων 50Χ4 μέτρα στην οδό Τζων Κένεντυ στην Παλουριώτισσα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Εξάλλου, η ώρα 19.35 χθες λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στο 19ο Δημοτικό σχολειό Αγίας Φύλας στη Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αγίου Νικολάου και η ώρα 20.00 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε στοιβαγμένα παλέτα στο 19ο Δημοτικό σχολειό Αγίας Φύλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την πυρκαγιά η οποία τέθηκε κακόβουλα, αριθμός από ξύλινα παλέτα και ανακυκλώσιμα πλαστικά υλικά κάηκαν.

Σοβαρές ζημιές έπαθε μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σχολείου και ένας κύλινδρος υγραερίου των 10KG.

Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή των τοίχων και του ταβανιού του κλιμακοστασίου και μέρος των διαδρόμων του σχολείου, ενώ έσπασαν έξι υαλοπίνακες παραθύρων παρακείμενων αιθουσών διδασκαλίας.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: