Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Πάφου προωθεί την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με το Ισραήλ



Την σταδιακή ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Πάφο από το Ισραήλ προωθεί ο Δήμος Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Πάφου Λάζαρο Ομήρου.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του κ. Ομήρου ότι  κατά το περσινό έτος 920 Ισραηλινοί επέλεξαν να παντρευτούν στην Πάφο και ο στόχος είναι η αύξηση του αριθμού τους.


Ο κ. Ομήρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε και στο θέμα της δρομολόγησης πτήσεων από το αεροδρόμιο Πάφου προς τα αεροδρόμια του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο .

Επεσήμανε ωστόσο πως το πρώτο βήμα είναι η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που θα προωθούν τον τουρισμό από την Πάφο για το Ισραήλ και από το Ισραήλ για την Πάφο.

Ήδη  συνέχισε, ο Δήμαρχος της πόλης Χερτζίλια με την οποία η Πάφος οικοδομεί σχέσεις, πιέζει την ισραηλινή κυβέρνηση για την  εξεύρεση τρόπων δρομολόγησης πτήσεων προς την Πάφο.

Πρόσθεσε δε πως στόχος των δύο Δήμων είναι η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της νεολαίας, της ανάπτυξης και  της  τεχνολογίας. Ιδιαίτερα στα θέματα πολιτισμού αυτό που συζητείται  είναι η πιθανή συνδιοργάνωση του χρόνου της όπερας στην Πάφο, κατέληξε.


κυπε