Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Λεμεσό. Ένοπλη ληστεία με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Υπό την απειλή πιστολιού και σφυριού, άγνωστοι κουκουλοφόροι απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που αποτελούσαν τις εισπράξεις εταιρείας και οι οποίες βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο εντός αυτοκινήτου.

Η ληστεία διαπράχθηκε λίγο μετά τις 14:00, όταν υπάλληλος εταιρείας είχε επιστρέψει στην οικία του, στα Πολεμίδια, μετά τις εισπράξεις χρημάτων από περίπτερα, δήλωσε από τη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.
Δύο πρόσωπα κατέβηκαν από όχημα που ακολουθούσε, ενώ τρίτο πρόσωπο παρέμεινε στη θέση του οδηγού, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι, υπό την απειλή πιστολιού και σφυριού, οι άγνωστοι ζήτησαν τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν στο πίσω μέρος του εμπορικού οχήματος.
Όταν ο υπάλληλος αντέδρασε δέχθηκε γρονθοκόπημα στο κεφάλι και ακολούθως παρέδωσε τα κλειδιά, με τα οποία οι δράστες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν τα χρήματα, ενώ ακολούθως εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο, το οποίο από έρευνες εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο πέντε περίπου χιλιόμετρα βορειότερα και διαπιστώθηκε ότι είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο.
Το θύμα μεταφέρθηκε από μέλη του ΤΑΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, οι δράστες του μίλησαν με σπαστά ελληνικά.
Το χρηματικό ποσό που κλάπηκε δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, όπως είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο κ. Σωτηριάδης δεν απέκλεισε το γεγονός οι δράστες να παρακολουθούσαν τον υπάλληλο και να γνώριζαν τη διαδρομή που ακολουθούσε, ενώ τόνισε πως αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών και επανέλαβε τις συστάσεις της Αστυνομίας προς τις εταιρείες να χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα, οι υπάλληλοι τους να μην είναι ποτέ μόνοι κατά την μεταφορά και να λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας.
Η σκηνή έχει αποκλειστεί και γίνονται έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

κυπε