Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Γερμανία πέρασε στα ημιτελικά

Σπάζοντας την παράδοση που την ήθελε να μην κερδίζει ή να μην περνά την Ιταλία σε μεγάλη διοργάνωση, η Γερμανία απέκλεισε την Ιταλία στην επώδυνη διαδικασία των πέναλτι (6-5) και θα αντιμετωπίσει τον νικητή Γαλλίας – Ισλανδίας(παίζουν απόψε) στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Ο αγώνας αν και δεν κινήθηκε σε ψηλά επίπεδα ποιότητας, ήταν συναρπαστικός με τους Ιταλούς να παρατάσσουν τη συμπαγή τους άμυνα και την αγωνιστική τους πειθαρχία απέναντι στην γερμανική ανωτερότητα, ενώ με τις αντεπιθέσεις τους αναστάτωσαν μερικές φορές τη γερμανική άμυνα.
Το σκορ άνοιξε η Γερμανία στο 65′ με τον Οζίλ, ο οποίος με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν.
Οι Ιταλοί ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και εκμεταλλευόμενοι μια επιπολαιότητα του Μπόατεγκ που έπαιξε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, κέρδισαν πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Μπονούτσι στο 78′ ισοφαρίζοντας το σκορ.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση η οποία δεν ανέδειξε νικητή κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν την άχαρη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί υπήρξε σωρεία χαμένων πέναλτι (σύνολο 7!) με τη Γερμανία να παρουσιάζεται λίγο περισσότερο εύστοχη (και τον Νόιερ να αποκρούει δυο πέναλτι) και να παίρνει τελικά τη μεγάλη πρόκριση.
Τα πέναλτι
Ινσίνιε 1-0
Κρόος 1-1
Τζάτζα (άουτ)
Μίλερ (απόκρουση Μπουφόν)
Μπαρτσάλι 2-1
Εζίλ (δοκάρι)
Πελέ (άουτ)
Ντράξλερ 2-2
Μπονούτσι (αουτ)
Σβαϊνστάιγκερ (άουτ)
Τζιακερίνι 3-2
Χούμελς 3-3
Παρόλο 4-3
Κίμιχ 4-4
Ντε Σίλιο 5-4
Μπόατενγκ 5-5
Νταρμιάν (απόκρουση Νόιερ)
Έκτορ 5-6

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα (16’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Έκτορ, Εζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72’ Ντράξλερ)
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (120’ Τζάτζα), Μπονούτσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (87’ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (108’ Ινσίνιε), Πελέ

κυπε