Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ. "Να κάνει δεύτερες σκέψεις το Υπουργείου Εσωτερικών...!"

            
Μετά τις έντονες αντιδράσεις των εμπλεκομένων φορέων, για επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών, μετά τους συνεχόμενους πνιγμούς κυρίως ξένων περιηγητών , σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, φαίνεται δυστυχώς,  ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται...!
Με επιστολή που κοινοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι η επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών δεν μπορεί να γίνει την τρέχουσα περίοδο, αλλά από το...2017! Στην ίδια επιστολή το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι προβληματίζεται από το θέμα που προέκυψε και την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, στην οποία, θα αναφερθούν τα πάντα γύρω από τα προβλήματα των παραλιών και ειδικότερα το ωράριο των ναυαγοσωστών.


 Ο πρόεδρος των κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης σε γραπτή παρέμβασή του τονίζει : "Η άποψη μας , είναι ότι  το Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις...!Η προτεραιότητα πρέπει να είναι η διασφάλιση της προστασίας των λουόμενων και πρέπει από τώρα να υπάρχουν ναυαγοσώστες από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου...! Η ασφάλεια του κόσμου, δεν χωρεί ούτε ένα λεπτό χρονοτριβή και θα πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι ο κόσμος επισκέπτεται τις παραλίες και μετά τις 5.μ.μ. 

Οι αρμόδιοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν τάχιστα, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση για τον τόπο μας, από τους πνιγμούς, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν...! Από έρευνα που έχουμε κάνει το κόστος για αύξηση του ωραρίου των ναυαγοσωστών σε όλη την Κύπρο δεν υπερβαίνει τις 200,000 ευρώ ένα νούμερο πολύ χαμηλό αν αναλογισθεί κανείς και τα ποσά που εισπράττουν από τις παραλίες οι Δήμοι και το κράτος. 

Μια ανθρώπινη ζωή που θα σωθεί δεν αξίζει 200,000 ευρώ...?" Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρθηκε και στο πολύκροτο θέμα με την παραλία του Βένους: "Χωρίς να είμαστε ειδικοί, τα μηνύματα που παίρνουμε από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο όπως η ακτομηχανικός Ξένια Λοιζίδη, οι κυμματοθραύστες που θα δημιουργηθούν δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αφού στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν ισχυρά υπόγεια ρεύματα που παρασέρνουν ανυποψίαστους πολίτες...! 

Με αυτά τα δεδομένα η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει η παραλία του Βένους, άμεσα να κλείσει μέχρι να βρεθεί μια ριζική λύση που θα θωρακίσει την παραλία και θα γίνει επιτέλους ασφαλής".