Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δείτε μέχρι πότε θα γίνεται η αποπληρωμή των τελών του ΣΑΠΑ


Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η ολομέλεια του ΔΣ του ΣΑΠΑ για να εγκρίνει τόσο το θέμα του προϋπολογισμού όσο και το θέμα της βιολογικής μονάδας, δηλαδή κατά πόσο θα δοθεί σε ιδιώτες ή θα παραμείνει στο ΣΑΠΑ. 

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα των τελών του ΣΑΠΑ λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για παράταση αποπληρωμής μέχρι τις 27.12.2017.
Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν λήφθηκε τελικά απόφαση για μείωση των τελών αποχέτευσης ως ήταν η προτροπή της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κατατέθηκε πρόταση, σύμφωνα με την οποία θα εκδιδόταν ανακοίνωση από το ΣΑΠΑ, η οποία θα πληροφορεί το κοινό ότι δεν μειώνονται τα τέλη για το 2017 αλλά θα υπάρξει μείωση για το 2018.
Η πρόταση αυτή, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρία, θα μελετηθεί την ερχόμενη Πέμπτη παράλληλα με την έγκριση του προϋπολογισμού που θα εγκρίνει το Σώμα. 
Για τα τέλη του 2017 έχουν εισπραχθεί 4 εκατομμύρια ευρώ από τον κόσμο που έσπευσε να πληρώσει. 
Το ενδεχόμενο μείωσης των τελών για το 2017 εκτιμάται από μέλη του ΣΑΠΑ ότι θα επηρεάσει αρνητικά τον προϋπολογισμό.
Κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει απόφαση κατά πόσο θα υπάρξει μείωση των τελών του ΣΑΠΑ για το 2017.
Ο πρόεδρος του ΣΑΠΑ, Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ζήτησε από το Σώμα λίγες μέρες αναβολή προκειμένου, όπως είπε, να συζητήσει με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη το ενδεχόμενο το κράτος να καλύψει το άνοιγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα προκύψει στην περίπτωση που ο οργανισμός αποφασίσει τις συγκεκριμένες μειώσεις. 
Η πολιτεία οφείλει στον οργανισμό ποσό κοντά στα 23 εκατ. ευρώ από τα έργα που έχουν γίνει στις επτά κοινότητες γύρω από τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου και τα οποία χρηματοδοτούνται από την πολιτεία, αναφέρθηκε. 
Πηγή: ΚΥΠΕ