Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τέταρτη μέρα από το φονικό του Στροβόλου


Άλλη μια ημέρα χωρίς καμία ένδειξη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε με μένος το ζευγάρι στον Στρόβολο.
Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροτομή επί των σορών από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα κατέφθασε από την Ελλάδα για να συνδράμει στις έρευνες, αλλά και από τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη ο οποίος συμμετείχε στην διαδικασία εκ μέρους της οικογένειας των θυμάτων. 
Ωστόσο, τόσο από τους ίδιους τους ιατροδικαστές όσο και από τις Αρχές της Δημοκρατίας τηρείται σιγή ιχθύος, κάτι που μαρτυρά μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη υπόθεση, πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα. 
Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η γραπτή κατάθεση του ανήλιου γιου του ζεύγους, στην οποία για πολλούς βρίσκεται το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Εν τω μεταξύ, φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, βρέθηκε επί τόπου το απόγευμα, μαζί με τον υπαρχηγό της δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη και την ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση. 
Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δέχθηκε μάλιστα και ερωτήσεις, ωστόσο δεν θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ιδιάζουσα και πρωτοφανή.
Η πρώτη νεκροτομή να θυμίσουμε, έδειξε περισσότερα από 25 τραύματα στη σορό του 60χρονου Γιώργου Χ''Γεωργίου και περισσότερα από 8 στη σορό της συζύγου του Ντίνας Σεργίου.
Τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από μαχαίρι το οποίο παρά τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.



Τέταρτη μέρα μετά τη διάπραξη του άγριου φονικού με θύματα τον Γεώργιο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου και παρόλο που οι έρευνες από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίστηκαν στη σκηνή και το πρωί του Σαββάτου, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το φονικό όργανο, που είναι ένα μαχαίρι. Την ίδια ώρα, το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που παρέλαβε η αστυνομία από την περιοχή γύρω από το σπίτι επί της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο, δε φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό.
Η χθεσινή δεύτερη νεκροτομή επί των σορών των δύο θυμάτων -που έγινε υπό την εξ Ελλάδος καθηγήτρια ιατροδικαστικής Ελένη Σπηλιοπούλου, στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας και της Ελένης Αντωνίου εκ μέρους της Δημοκρατίας- ήταν και πάλι πολύωρη και επί της ουσίας δεν ανέτρεψε τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος με τη συνοδεία ομάδας ανακριτών, επιθεώρησε τη σκηνή. «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, που συνέβη κάτω από πολύ ιδιάζουσες συνθήκες», είπε, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο», είπε ο Αρχηγός.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις είχε προβεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι οι ανακριτικές αρχές έχουν ήδη διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα όσον αφορά το έγκλημα, σημειώνοντας ωστόσο πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ο 15χρονος γιος της οικογένειας που θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση δεν έδωσε ούτε χθες κατάθεση και αμφίβολο θεωρείται κατά πόσον αυτό θα γίνει και σήμερα.
Την ίδια ώρα, οι αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία ενδεχομένως αποδειχθούν βοηθητικά στη διερεύνηση της υπόθεσης.