Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Βρέθηκαν τα παιδιά που είχαν χαθεί στο τροοδος


Γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης,
στήθηκε χθες το απόγευμα, από την Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες, για εντοπισμό τεσσάρων ανηλίκων, που είχαν χαθεί τα ίχνη τους στην περιοχή Τροόδους.

          Τα παιδιά, τρία κορίτσια ηλικίας 15, 13 και 12 ετών και ένα αγόρι 9 ετών, βρίσκονταν με τις οικογένειές τους, στον εκδρομικό χώρο Λιβάδι του Πασιά, στην περιοχή Τροόδους. Γύρω στις 5μ.μ., λόγω του ότι τα παιδιά, που είχαν πάει για βόλτα στο δάσος, δεν είχαν επιστρέψει, ενημερώθηκε η Αστυνομία.
          Άμεσα, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πλατρών – Τροόδους, μετέβησαν στην περιοχή, όπου διεξήγαγαν έρευνες για εντοπισμό τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Ακολούθως αποφασίστηκε η αποστολή μεγαλύτερων δυνάμεων εντοπισμού στην περιοχή, για συνδρομή στις έρευνες. Το συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, που επίσης μετέβη στην περιοχή.
          Γύρω στις 7.45μ.μ. το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντόπισε τα παιδιά σε σημείο εντός του δάσους, περίπου τρία χιλιόμετρα από την περιοχή, στην οποία βρίσκονταν με τις οικογένειές τους. Με τη βοήθεια διασωστών, τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκτός τους δάσους.
          Τα παιδιά εξετάστηκαν προληπτικά από μέλη του ασθενοφόρου, που συμμετείχε στην επιχείρηση και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν στους γονείς.
          Στην επιχείρηση συμμετείχαν το ελικόπτερο της Αστυνομίας και μέλη της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, των Αστυνομικών Σταθμών υπαίθρου Λεμεσού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων και του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Λεμεσού, μέλη και σκύλοι του Κλάδου Κυνών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λειτουργοί του Τμήματος Δασών και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Sigmalive