Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Έρχονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο


Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν, το απόγευμα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ