Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε το διήμερο τουρνουά γκολφ Seniors Open for Men και Ladies


Εντυπωσιάστηκαν οι λάτρεις του γκολφ που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στο 13ο Seniors Open for Men και Ladies τόσο από τις συνθήκες που συνάντησαν όσο και από το πολύ ψηλό επίπεδο του αγώνα.
Το ετήσιο  τουρνουά  οργάνωσε  η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ. Ο αγώνας διεξήχθη  στο Aphrodite Hills Golf Club και συμμετείχαν 132 άνδρες και γυναίκες από 16 διαφορετικές χώρες.  Πρωταθλητής αναδέχθηκε ο Άγγλος Steve Green  με 144 κτυπήματα. Στην δεύτερη θέση ήταν ο Σκωτσέζος Robin Garson  με 145 κτυπήματα  ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Άγγλος Myles Clapperton.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ στον αγώνα διακρίθηκαν οι Κύπριοι Βαρνάβας Τοφής, Κων/νος Καπίρης και Αλεξάντερ Μίτκο.


Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Βελγίδα Vironigue Van Hovell με 155 κτυπήματα. Στην δεύτερη θέση ήταν η Βρετανίδα Marillei Baxter με 165 κτυπήματα ενώ διακρίθηκαν επίσης η Ολλανδή Petra Pinotsis , η PaulaAnderton από την Δανία και η Iona Elliot  από την Ιρλανδία.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου  εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα άλματα όπως είπε του Κυπριακού γκολφ. Κάλεσε ταυτόχρονα την πολιτεία να στηρίξει περισσότερο το άθλημα δημιουργώντας υποδομές όπως είπε που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Τα τελευταία χρόνια, είπε με νόημα, γίνονται σταθερά βήματα αλλά χρειάζεται να επιταχυνθούν τα βήματα αυτά προκειμένου το άθλημα που γνωρίζει μεγάλης αναγνώρισης στο εξωτερικό να πάρει την θέση που του αρμόζει και στην Κύπρο.

Κύριος χορηγός του αγώνα ήταν το  υφυπουργείο τουρισμού.