Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλος αριθμός κέντρων αναψυχής εκτός λειτουργίας αυτή την περίοδο στην Πάφο



To 30% των κέντρων αναψυχής παραμένουν σε λειτουργία την χειμερινή περίοδο στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου και προέδρου της OΣΙΚΑ Φύτο Θρασυβούλου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως το 30% των κέντρων αναψυχής  είναι καφετέριες και σνακ που παρέμειναν ανοικτά, ενώ η επισκεψιμότητα αρχές του Ιανουαρίου του 2020 ήταν ικανοποιητική, κυρίως από ντόπιους, όπως είπε.
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ αναφέρθηκε και στην δραστική μείωση της επισκεψιμότητας του Ιανουαρίου από ξένους επισκέπτες , εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα, όπως αρχές Μαρτίου του 2020 η κατάσταση διαφοροποιηθεί.
Τα δεδομένα συνέχισε, από την αύξηση πτήσεων το καλοκαίρι από γειτονικές χώρες από και προς το αεροδρόμιο Πάφου δίδουν μια ανάσα ελπίδας και για την νέα τουριστική περίοδο.
Παρατήρησε ωστόσο πως βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να δουν πως θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση με το Brexit.
Σχολιάζοντας το απερχόμενο έτος 2019 ο κ. Θρασυβούλου είπε πως η χρονιά που πέρασε κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και σ’ αυτό, όπως εξήγησε, συνέβαλαν και οι πτήσεις από γειτονικές χώρες όπως το Λίβανο, το Ισραήλ και την Γερμανία .
Συγκεκριμένα η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής κατά το έτος 2019 κυμάνθηκε στο 70% - 75% παρουσιάζοντας αύξηση 10% με 15% αφού το 2018 η επισκεψιμότητα άγγιξε το 60% .
Όσο για το νέο έτος αναμένουνε είπε αύξηση και ευελπιστούν και στην αύξηση της επισκεψιμότητας από την αγγλική αγορά.Μέχρι στιγμής σημείωσε, “ η μόνη παγωμένη χώρα είναι η Αγγλία, ενώ από τις άλλες χώρες γίνονται κρατήσεις “.
Επεσήμανε ωστόσο πως πιο ξεκάθαρη εικόνα , θα καταδείξει το τέλος του Ιανουαρίου.



κυπε