Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Παρέμβαση ΟΣΙΚΑ σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Νεόφυτος Θρασυβούλου - πρόεδρος ΟΣΙΚΑ


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, μετά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στην Κύπρο αλλά και το διάταγμα του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου, στόχος μας είναι να περιοριστεί η κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν θέλουμε ξεκινήσουμε σύντομα από εκεί που μείναμε, μιας και η φετινή τουριστική σεζόν προδιαγραφόταν να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Η Ομοσπονδία, τόνισε, παρακολουθεί τις εξελίξεις σε συνεργασία με το υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και το υπουργείο Υγείας και στοχεύει στο να ελεγθεί σύντομα η κατάσταση με οποιοδήποτε κόστος.

Επιβάλλεται να είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να μπούμε και πάλι στην Αγορά, ούτως ώστε, να διεκδικήσουμε σαν Κύπρος το τουριστικό μας μερίδιο για το καλό της οικονομίας μας.

Ο τουρισμός της Κύπρου αναμένεται να επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, σημείωσε με έμφαση.

Πρέπει όλοι μας να επικεντρωθούμε στην ουσία του προβλήματος, είπε ο κ. Θρασυβούλου και κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τα κέντρα αναψυχής στα μέτρα στήριξης που θα εξαγγείλει.