Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛ. ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Παρόλο ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι όποιος θα εισέρχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία θα χρειάζεται να έχει πιστοποιητικό υγείας από διαπιστευμένα υγειονομικά κέντρα του εξωτερικού με στόχο να ελέγξει αλλά και να προστατεύσει τους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ανεξέλεγκτη εξαπλώσει του κορωνοιού ,
εντούτοις με τον ίδιο τρόπο οφείλει η κυπριακή δημοκρατία να προστατεύσει τους πολίτες της που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες στις οποίες το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις .

Ως εκ τούτου οι κυβέρνηση οφείλει :
Α) Να διαπιστεύσει κέντρα υγείας ή άλλους φορείς στο εξωτερικό που να παραχωρούν το πιστοποιητικό αυτό σε όποιον θέλει να έρθει πίσω στην πατρίδα του .
Β) Οφείλει η κυβέρνηση να ναυλώσει πτήσεις επιστροφής όλων των κύπριων πολίτών που διαμένουν μόνιμα στην κυπριακή δημοκρατία και ενδιαφέρονται να επιστρέψουν .
Γ) Αν το πρόβλημα είναι ότι οι χώροι αναγκαστικής απομόνωσης όλων αυτών που θα επιστρέψουν είναι ανεπαρκείς να καλύψουν τις ανάγκες , τότε οφείλει να εκμισθώσεις και να επιτάξει και άλλους χώρους όπως τουριστικές μονάδες που σήμερα είναι όλες κλειστές .
Ηλίας Μυριάνθους
Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ