Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Στις 21 Ιουνίου επαναρχίζουν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου

Στις 21 Ιουνίου επαναρχίζουν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου παρά το γεγονός ότι επαναλειτουργούν από σήμερα τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα αεροδρόμια είχαν κλείσει με διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για απαγόρευση διενέργειας πτήσεων από και προς την Κύπρο, που τέθηκε σε ισχύ στις τρεις τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports στο αεροδρόμιο Πάφου οι πρώτες πτήσεις που θα αφιχθούν στις 21 Ιουνίου είναι από την Θεσσαλονίκη και το Ισραήλ.
Ωστόσο οι λειτουργοί της διαχειρίστριας εταιρείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων πτήσεων και νωρίτερα.

Σε σχέση με τα μέτρα που θα λαμβάνονται στο αεροδρόμιο Πάφου οι ίδιες πληροφορίες της Hermes Airports αναφέρουν πως θα γίνεται θερμομέτρηση των επιβατών κατά την είσοδό τους στο κτήριο του αεροδρομίου, η είσοδος επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό και τους επιβάτες και θα είναι η υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών σε όλους τους χώρους και από όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που θα κινούνται εντός του αεροδρομίου, με σύσταση να αλλάζουν μάσκα κάθε 4 ώρες ή όποτε βραχεί.

Επίσης λειτουργεί από σήμερα ειδικό γραφείο πληροφόρησης για τον covid19 για τους επιβάτες που αφικνούνται και υπάρχει εκτεταμένη σήμανση σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία επιβατών και προσωπικού, οδηγίες για την σωστή χρήση μάσκας και γαντιών και τον σωστό καθαρισμό των χεριών, καθώς και για την τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων του ενός από τον άλλο.

Επίσης υπάρχουν ηχητικά μηνύματα για τους επιβάτες και το προσωπικό που θα καλούν το κοινό να τηρεί τα μέτρα (χρήση μάσκας και γαντιών, τήρηση αποστάσεων κτλ).

Γίνονται τέλος, συχνότεροι καθαρισμοί και απολύμανση σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου με ειδικά καθαριστικά προϊόντα και επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά μηχανήματα χεριών σε όλους τους δημόσιους χώρους ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση του κοινού σε αυτά ανά πάσα στιγμή



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: