Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Άστραψε και βρόντηξε ο Φύτος

Πυρ και μανία ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- Νεόφυτος Θρασυβούλου, σχετικά με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο και σχετίζονται με τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής.

 Στάθηκε ιδιαίτερα στην Πάφο και στη Λεμεσό, επαρχίες για τις οποίες αναμένεται να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν δεχόμαστε να κλείνουν τα κέντρα εστίασης στις 6 το απόγευμα, όπως φημολογείται.  Εμείς σαν ΟΣΙΚΑ παλεύουμε, πρόσθεσε, να δοθεί παράταση μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα  για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να ορθοποδήσουν όσο γίνεται υπό των περιστάσεων.

Τα κέντρα αναψυχής είναι αδύνατον να εργαστούν μέχρι τις 6 το απόγευμα, ανέφερε και σημείωσε πως αν γίνει κάτι τέτοιο είναι σαν μας βάζουν σε ένα έμμεσο lockdown, με τις συνέπειες να είναι τραγικές για τους συναδέλφους μας.

Από την πρώτη στιγμή τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα που έχουν εξαγγελθεί και  παρακολουθούμε καθημερινά σαν Ομοσπονδία την λειτουργία των κέντρων μας,  σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας συστάσεις και υποδείξεις όπου χρειάζεται.

Είναι απαράδεκτο στην Πάφο και στη Λεμεσό τα κέντρα να κλείνουν στις 22.30, τώρα να έρχονται πληροφορίες για περαιτέρω μείωση του ωραρίου, χωρίς οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να έχουν λάβει ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, βροντοφώναξε ο κ. Θρασυβούλου.

Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο θέμα των ενοικίων το οποίο, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν το έχει αγγίξει, κάτι που έκανε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να υποχρεώνει με διάταγμα τη μείωση των ενοικίων κατά 40%.

Η ΟΣΙΚΑ παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εστίασης και προστατεύει τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής τους οποίους καλεί να βρίσκονται σε εγρήγορση και δίπλα από την Ομοσπονδία τους, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: