Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΟΠΑΠ Λεμέσια 2022: Παρουσιάζουν κορυφαία αθλήματα και δραστηριότητες για 23η χρονιά

Πλούσιο αθλητικό υπερθέαμα, εντυπωσιακά αγωνίσματα και μοναδική εμπειρία συμμετοχής και θέασης επιφυλάσσουν τα Λεμέσια, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού,που επιστρέφει φέτος δυναμικά με ένα ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων.

 

Με 23 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, τόσο της Λεμεσού, όσο και ολόκληρης της Κύπρου, τα Λεμέσια έχουν καταστεί θεσμός, ο οποίος προάγει με τον καλύτερο

τρόπο τις διαχρονικές αξίες και ιδεώδη του αθλητισμού, αλλά και τα οφέλη του στην σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

 

Με ισχυρό σύμμαχο και Χρυσό Χορηγό τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τα φετινά Λεμέσια ενδυναμώνονται ακόμη περισσότερο και μετονομάζονται σε «ΟΠΑΠ Λεμέσια 2022».

 

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την εξαγγελία της επίσημης έναρξης των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα Λεμέσια επανέρχονται δυνατά, για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο μαζικός κοινωνικός αθλητισμός στην πόλη μας εξακολουθεί να έχει τεράστια σημασία για το Δήμο και τους δημότες της Λεμεσού. Τα Λεμέσια σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης, έχουν ήδη μπει στη 3η τους δεκαετία και έχουν εξελιχθεί ως η σημαντικότερη και μαζικότερη αθλητική εκδήλωση στον τόπο μας. Στο πλαίσιο των Λεμεσίων πρόσθεσε, ο Δήμος διοργανώνει μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις που τις παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αυτές δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

ΟΠρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Λοΐζος Μαυρουδής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο κόσμος της Λεμεσού αγκαλιάζει με θέρμη τις εκδηλώσεις των Λεμεσίων. Στη Λεμεσό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρουδής, δεν εξαγγέλλουμε απλά, αλλά υλοποιούμε, κάνοντας ειδική αναφορά στα αθλητικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο, και τονίζοντας παράλληλα ότι η Λεμεσός που η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού ονειρεύεται, παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

 

Ανακοινώνοντας και επίσημα τη συμμετοχή της ΟΠΑΠ Κύπρου, ως Επίσημου Χορηγού των Λεμεσίων, το μέλος τους ΔΣ της ΟΠΑΠ κ. Χαράλαμπος Χρήστου, υπέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται στο εξαιρετικό έργο που ο Δήμος Λεμεσού παράγει προς όφελος του αθλητισμού, γεγονός που ανέδειξε τη Λεμεσό ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού το 2020, καθώς και στο σεβασμό προς τους αθλητές που αναδεικνύει η πόλη και επαρχία Λεμεσού,  οι οποίοι τιμούν διαχρονικά την Κύπρο διεθνώς.

 

Ο κ. Ανδρέας Μυλωνάς Μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ υπογράμμισε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού διατηρεί μια διαχρονική και στενή συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού καιπρόσθεσε ότι στηρίζει και αυτή την προσπάθεια των Λεμεσίων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε Λεμεσιανό, αλλά και σε κάθεΚύπριο πολίτη να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την αθλητική πανδαισία της Λεμεσού.

 

Στη διάρκεια των ΟΠΑΠ Λεμεσίων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε αθλήματα όπως το 2ο  Limassol Sports Festival, τονΟΠΑΠ Limassol 3on3 Basketball, το 14ο Καλοκαιρινό Beach Waterpolo Tour 2022, το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate, τον DeloitteΠοδηλατικό Γύρο Λεμεσού, το  Διεθνές

 

 

Τουρνουά Πυγμαχίας, τον 24ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου και το Τρίαθλο.

 

Στο πλαίσιο των Λεμεσίων θα διοργανωθούν επίσης το RUN4ALL, οι Παγκύπριοι Αγώνες Τένις, το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Λεμεσού, η Φιλανθρωπική Αθλητική Ημερίδα «Ευ-Ζην Τρέχουμε για την Ζωή», το Lifestyle Day, το Limassol 3x3 Dance Battles, o Διαγωνισμός Αθλητικής Φωτογραφίας και η καθιερωμένη Τελετή βράβευσης των Αρίστων Αθλητών και Σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και θα σημάνει ταυτόχρονα τη λήξη των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου που διοργανώθηκε το 1998 αποτέλεσε την απαρχή για την έναρξη των Λεμεσίων το 1999. Έκτοτε τα Λεμέσια έχουν αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αθλητικήγιορτή της χώρας μας, η οποία κάθε χρόνομετατρέπεται σε κυψέλη αθλητισμού και φιλοξενεί κορυφαία αθλήματα και δραστηριότητες που κερδίζουντο θαυμασμό ντόπιων και ξένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: