Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νεότερα στοιχεία για το φονικό της Κοφίνου. Στο κελί ο 34χρονος δράστης


Συνελήφθη λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα το άτομο που φέρεται να είναι ο δράστης του πρωινού μακελειού στην Κοφίνου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα από πυροβολισμούς.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης ενεπλάκη νωρίς το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο του στο δρόμο Αραδίππου – Αβδελλερού και τραυματίστηκε. Επί τόπου έσπευσε η Αστυνομία Αραδίππου μέλη της οποίας αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για τον 34χρονο που καταζητείτο και τον συνέλαβαν.

Θύμα του πρωινού φονικού είναι ο Πανίκος Σταύρου, 54 χρόνων από το Αυγόρου, κάτοικος συνοικισμού Κοφίνου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς που ρίχθηκαν από δράστη με πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Ο δράστης πυροβόλησε και το γιό του θύματος Γιώργο Γεωργίου 27 χρόνων, που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του σε σπίτι στην Κοφίνου.

Λόγος του φονικού φαίνεται πως είναι οι διαφορές που είχε ο δράστης με το θύμα και το γιό του για ένα προσφυγικό σπίτι που ανήκε στο παππού του 34χρονου. Μετά το θάνατο του παππού, το σπίτι διεκδικούσε ο 34χρονος και η οικογένεια του θύματος, με το δράστη  να θεωρεί ότι η οικία θα έπρεπε να παραμείνει στην οικογένειά του.

Ο δράστης μετέβη στο σπίτι όπου πατέρας και γιος προέβαιναν σε ανακαίνιση του και διαπληκτίστηκαν έντονα. Ο 34χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 54χρονο και τραυμάτισε  σοβαρά τον 27χρονο γιό του.

Ακολούθως ο δράστης μετέβη σε μπακάλικο που βρίσκεται 200 περίπου μέτρα από το σπίτι όπου έγινε το φονικό, μπήκε μέσα και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Οι τραυματίες είναι τα αδέλφια Αδάμος και Παναγιώτης Λάμπρου ιδιοκτήτες του μπακάλικου και η Καίτη Χαραλάμπους. Η σφαίρα βρήκε τη Χαραλάμπους στο πόδι, όπου κτύπησε σε αρτηρία με αποτέλεσμα να της προκαλέσει αιμορραγία. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και από εκεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η κατάσταση των δύο άλλων τραυματιών και του γιου του θύματος κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σοβαρή. Εξάλλου άλλο άτομο που βρισκόταν εντός του μπακάλικου υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο δράστης μετέβη στο μπακάλικο και άρχισε να πυροβολεί είναι επειδή θεωρούσε ότι οι ιδιοκτήτες του είχαν επέμβει παράνομα σε τουρκοκυπριακή γη που διαχειριζόταν ο ίδιος, δίπλα από το πρατήριο βενζίνης που διατηρεί στο κέντρο του χωριού. Συγκεκριμένα ο δράστης θεωρούσε ότι τα δύο αδέλφια πήραν κομμάτι από τη γη του και ξεκίνησαν τις εργασίες για την ανέγερση της νέας υπεραγοράς τους.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «γύρω στις 10.20 σήμερα το πρωί 54χρονος ο οποίος βρισκόταν μαζί με το γιο του έξω από κατοικία στο χωριό Κοφίνου, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από άτομο που τους προσέγγισε. Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία φαίνεται ότι τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από 34χρονο κάτοικο Κοφίνου».

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία «προβαίνει σε έρευνες προς εντοπισμό του δράστη ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του και καταζητείται. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπάρχουν κτηματικές διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων αλλά διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα».

Ο δράστης, συνέχισε ο κ. Ανδρέου «μετακινήθηκε από τη πρώτη σκηνή και μετέβη σε άλλο σημείο 200 μέτρα, όπου πυροβόλησε με το όπλο ακόμα τρία άτομα με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει. Φαίνεται ότι δύο άτομα που τραυματίστηκαν είναι πελάτες που μετέβησαν στο μπακάλικο για να ψωνίσουν. Ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου όπου έγινε το δεύτερο επεισόδιο φαίνεται να αφόπλισε το δράστη, με αποτέλεσμα να καταφέρει να του αποσπάσει το πυροβόλο όπλο με το οποίο είχε πυροβολήσει τα άτομα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας είπε πως «φαίνεται ότι οι διαφορές του δράστη είναι προσωπικές ίσως και περιουσιακές. Φαίνεται ότι τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η Αστυνομία προβαίνει σε έρευνες και εξετάσεις για να διαπιστωθεί ο αριθμός και ο τύπος του πυροβόλου όπλου που έχει χρησιμοποιηθεί καθώς και των σφαιριδίων που χρησιμοποιήθηκαν».

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας Λάρνακας και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία προέβη σε αυτοψία επί της σορού του θύματος. Ακολούθως μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να διαπιστώσει την κατάσταση των τραυματιών.

Αύριο το πρωί αναμένεται να διεξαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του 54χρονου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

φώτο newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: