Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών είχε αντιπροσωπεία της ΕΚΟ για την Κύπρο


Αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Πίτερ Δρουσιώτη, και αντιπροέδρους Μιχάλη Έλληνα και Ανδρέα Παπαευρυπίδη και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Πάμπο Χαραλάμπους, συνοδευόμενοι από τους φίλους της Κύπρου Βρετανούς βουλευτές Μάικ Φρίερ, Ντέιβιντ Μπάρρους, Νικ Ντε Πουά, και τη βουλευτίνα φίλη Τερέζα Βίλλιερς, που ως γνωστό είναι και υπουργός, είχαν την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, συνάντηση μίας περίπου ώρας με τον υφυπουργό Οικονομικών για θέματα Κύπρου Κρέκ Ντέιβιντ Κλάρκ.


Συζήτησαν το θέμα των καταθέσεων της Λαικής που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, για το οποίο βοήθησε το Υπ. Οικονομικών της Βρετανίας, αλλά έθεσαν και το θέμα των 145 υπαλλήλων της Λαικής εδώ στη Βρετανία που βρέθηκαν οι άνθρωποι εκτός δουλειάς και ζήτησαν όπως μελετηθεί κάποιος τρόπος να βοηθηθούν σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές. 

Τόνισαν το μεγαλοπρόβλημα που δημιουργήθηκε μ ε τους δανειολήπτες και τους χρεωστικούς λογαριασμούς οι οποίοιπαγωποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στη τράπεζα Κύπρου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους συμπατριώτες μας στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέλη της ομογένειας.

Με τον υπουργό συζήτησαν επίσης τρόπους με τους οποίους να μπορεί να βοηθηθεί η Κύπρος είτε σε μορφή επενδύσεων είτε σε παροχή τεχνικής βοήθειας. Γενικά η στάση του υπουργού ήταν θετική και υποσχέθηκε να πράξει ότι είναι δυνατόν να βοηθήσει.

Τα θέματα αυτά και άλλα θα συζητηθούν, εξ΄ όσων μαθαίνουμε, με την εμπλοκή και άλλων υπουργείων κατά την διάρκεια της επίσκεψης εδώ του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα ερχόμενου Ιουνίου.



Φανούλα Αργυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: