Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο master chef του παραδοσιακού λουκουμά Απόστολος Γκαντίρης. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αποστόλης Γκαντίρης, όπως ξαναγράψαμε, είναι ένας μεγάλος τεχνίτης στην παρασκευή παραδοσιακών λουκουμάδων. Την τέχνη την έμαθε, όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου στις κυρίες του συσσιτίου της Νάουσας, αλλά και στις δυο φίλες των "Έπεα" που ήρθαν κοντά για να δουν και να γευτούν τους λουκουμάδες του, από ένα Κωνσταντινοπουλίτη μάστορα, στο κατάστημα που διατηρούσε την δεκαετία του 80 στην Καβάλα.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!



 Πραγματικός master chef του λουκουμά λοιπόν  ο Απόστολος, ενώ την τέχνη του φαίνεται ότι θα την συνεχίσει ο γιος του Θανάσης! Πέραν από τα μυστικά της συνταγής των αφράτων και ξεροψημένων λουκουμάδων του, που είδαν οι κυρίες που διακονούν καθημερινά τα μαγειρεία του συσσιτίου ( εκτενές αφιέρωμα στην

μεγάλη ανακούφιση που προσφέρει η Μητρόπολη με τους 25 περίπου εθελοντές, με μπροστάρη τον κ. Βασίλη Κολοβό θα κάνουμε σε άλλο ρεπορτάζ μας), πατέρας και γιος ετοίμασαν πολλούς λουκουμάδες, ενώ δεν ξέχασαν και τον Μητροπολίτη μας και ειδικά τον Πατέρα Γεράσιμο του γραφείου τύπου, στον οποίο εστάλη ένα ταψί με νόστιμους, ελαφρά σιροπιαστούς λουκουμάδες!









πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: