Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Όλες οι λεπτομέρειες για την δολοφονία της όμορφης αεροσυνοδού Μόνικας Κωνσταντινίδου

«Την αγαπούσα. Ηθελα να αρραβωνιαστούμε. Δεν μπορούσα χωρίς εκείνη», είπε στην Δ΄ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 20χρονος, σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, ο οποίος δολοφόνησε την 25χρονη πανέμορφη αεροσυνοδό, Μόνικα Κωνσταντινίδου, και στη συνέχεια έθαψε πρόχειρα το πτώμα της σε ένα χωράφι, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο των Ευζώνων.




Παραδέχτηκε ο 20χρονος ότι το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου λογομάχησε με την 25χρονη φίλη του. Απέδωσε όμως τον θάνατό της σε ατύχημα, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από την ανακρίτρια

Ο δράστης, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος, απέδωσε τον θάνατο της κοπέλας σε ατύχημα και είπε ότι προκλήθηκε όταν λογομάχησαν και εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε στο κεφάλι της σε ένα μάρμαρο.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, διαπίστωσε ίχνη στραγγαλισμού και όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια, ο 20χρονος είπε πως τα ίχνη στον λαιμό της έγιναν στην προσπάθειά του να την επαναφέρει στη ζωή.

Ο ίδιος δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη «συγγνώμη», ενώ ο συνήγορός του δήλωσε ότι είναι μετανιωμένος και όταν η ανακρίτρια του ανακοίνωσε ότι κρίνεται προφυλακισμένος απάντησε: «Και στη φυλακή να με βάλετε, εγώ θα πάω να τη βρω». Εκπληκτη η ανακρίτρια τον ρώτησε να επαναλάβει αυτό που είπε και όταν εκείνος είπε ότι θα πάει να συναντήσει τη Μόνικα, η δικαστικός σχολίασε «μάλλον σε χωριστούς τόπους θα είστε».

Ο 20χρονος δράστης έφτασε στα δικαστήρια και μπήκε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ, με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με συγγενείς του θύματος.

Εξω από το γραφείο της ανακρίτριας είπε στους δημοσιογράφους πως δεν ήθελε να σκοτώσει τη Μόνικα, επανέλαβε πολλές φορές ότι την αγαπούσε και μάλιστα είχε ζητήσει από τους γονείς του χρήματα για να αγοράσει βέρες.

Αποκάλυψε ότι στα δύο χρόνια που διατηρούσε σχέση μαζί της είχε κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ αρνούνταν να συμβιβαστεί με την οριστική -όπως του έλεγε- απόφασή της να χωρίσουν, την οποία και του ανακοίνωσε στο τέλος Ιουλίου.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι ήθελε να είναι μαζί της και θόλωσε το μυαλό του όταν βρήκε κάποια ύποπτα μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο και αντιλήφθηκε πως προέρχονταν από άλλον άντρα.

Πάνω στον καβγά που έγινε στο σπίτι ενός ξαδέρφου του, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, η Μόνικα έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της στο μάρμαρο και ο ίδιος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να την επαναφέρει στη ζωή, τραντάζοντάς τη δυνατά και ρίχνοντας συνεχώς νερό στο πρόσωπό της.
Για ψευδορκία οι γονείς
Δεν έδωσε, ωστόσο, πειστικές απαντήσεις, γιατί μετά το άγριο έγκλημα εξαφανίστηκε και μάλιστα όπως προέκυψε έφυγε μέσω Βουλγαρίας για την Κωνσταντινούπολη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε διώκονται για ψευδορκία και οι γονείς του, καθώς, ενώ γνώριζαν τι είχε συμβεί, δήλωναν άγνοια για την τύχη του στην αστυνομία που από την πρώτη στιγμή τον αναζητούσε και δεν έκρυβαν την αγωνία τους για την τύχη του, λέγοντας πως τάχα είχε και εκείνος εξαφανιστεί.

Οι ισχυρισμοί του δράστη
Τι έγινε το μοιραίο βράδυ που έχασε τη ζωή της η νεαρή αεροσυνοδός
Η Μόνικα Κωνσταντινίδου, με καταγωγή από την Τιφλίδα, εργαζόταν ως αεροσυνοδός σε ρωσική αεροπορική εταιρεία, ενώ όταν δεν είχε πτήση δούλευε σε ταβέρνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εμενε με την οικογένειά της στην οδό Μοναστηρίου, στην ίδια γειτονιά με τον δράστη, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο διαμέρισμα του ξαδέρφου του, στους Αμπελοκήπους.

Τα ίχνη της χάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 10 Αυγούστου, όταν ο δράστης την περίμενε κάτω από το σπίτι της.

Σχολώντας από την ταβέρνα, εκείνη πάρκαρε κανονικά το αυτοκίνητό της και έφυγε μαζί του για το σπίτι στους Αμπελοκήπους.

Εκεί, σύμφωνα με τον 20χρονο, συνευρέθηκαν και στη συνέχεια μάλωσαν, γιατί η 25χρονη του ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να χωρίσουν ήταν οριστική και δεν θα τον ξανάβλεπε, ενώ του ζήτησε να μην την ενοχλήσει ξανά.

Πάνω στον άγριο καβγά η Μόνικα γλίστρησε και χτύπησε το κεφάλι της, λέει ο δράστης, η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο εκτιμά ότι εκείνος τη στραγγάλισε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.


Επειδή φοβήθηκε, όπως κατέθεσε, μετέφερε το πτώμα με το Ι.Χ. του σε ένα ερημικό σημείο της εθνικής οδού και το έθαψε σε ρυάκι, στον κόμβο προς τους Ευζώνους. Οταν διαπίστωσε ότι ο κλοιός γύρω του σφίγγει και πλέον ήταν αδύνατον να ξεφύγει, πέντε μέρες μετά το έγκλημα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, προσήλθε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Ομολόγησε ότι η Μόνικα είναι νεκρή και υπέδειξε το σημείο όπου έθαψε το άψυχο κορμί της.


showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: