Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συνελήφθησαν για υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Από τις αστυνομικές αρχές του Sussex της Βρετανίας, συνελήφθη μια 65χρονη γυναίκα με την κατηγορία του ότι σχεδίαζε να ενθαρρύνει αλλά και να υποβοηθήσει τον ηλικιωμένο και βαριά πάσχοντα σύζυγό της να αυτοκτονήσει. Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη και ο 25χρονος γιός της γυναίκας, καθώς φαίνεται πως είχε άμεση συμμετοχή στον σχεδιασμό αυτό. 





Ο 71 ετών άνδρας νοσηλεύεται στην κλινική Dignitas στην Ελβετία από χρόνια νόσο. Κρίσιμο σημείο για το πώς θα εξελιχθεί στις δικαστικές αίθουσες η συγκεκριμένη υπόθεση, δείχνει να είναι ο βαθμός πνευματικής διαύγειας του ηλικιωμένου ασθενούς ώστε να διευκρινιστεί αν ήταν σε θέση ο ίδιος να ζητήσει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία έχοντας πλήρη συνείδηση των συνεπειών της πράξης όσον αφορά τη ζωή του, η αν επρόκειτο για μια απόφαση που πήρε η σύζυγός του και ο γιός της από οίκτο ή από όποιο άλλο τυχόν κίνητρο. 

Υπενθυμίζεται ότι γενικά υπάρχει μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση όσων παραπέμπονται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, εφ' όσον αποδειχθεί η έκφραση σχετικής επιθυμίας από τον ασθενή. Επάνω στο σκεπτικό αυτό, τόσο η 65χρονη γυναίκα όσο και ο γιός της, μέχρι τη δίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κάποιο περιοριστικό όρο.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: