Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τυροκροκέτες

Υλικά:
90 γραμμάρια φέτα
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι
μια κουταλιά της σούπας κίτρινο τριμμένο τυρί
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας γάλα.


1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα των τυροκροκετών
ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Έπειτα με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες ή σε σχήμα όπως τα μπιφτεκάκια και τα αλευρώνουμε από όλες τις μεριές.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις αλευρωμένες κροκέτες και από πάνω από κάθε μια στάζουμε λίγο λάδι.
Τις ψήνουμε σε μέτριο μάτι. Μπορεί να απλώσουν λίγο.
Όταν ροδίσει η μια πλευρά τις γυρνάμε από την άλλη μεριά.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι όταν είναι και από τις δυο πλευρές ροδοκοκκινισμένες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: