Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Άρθουρ Τίλλευ
Λαχτί Φινλανδίας
H  Φινλανδία κατατάσσεται μεταξύ των πρωτοπόρων της καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Σουηδία , τη Δανία και τη Γερμανία .
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ονομάσει τη Φινλανδία ως ένας από τους ηγέτες της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Συμφωνα με την Επιτροπή Σουηδία ,Δανία ,Γερμανία  Φινλανδία  κατατασσονται ως οι  κορυφαίες χώρες μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στον τομεα της καινοτομίας.


Οι κατατάξεις βασίζονται σε πίνακα επιδόσεων καινοτομίας της επιτροπής ( IUS ) 2014 η οποία λαμβάνει υπόψη παραγόντες προώθησης της καινοτομίας , όπως το ανθρώπινο δυναμικό , συστήματα έρευνας, οικονομικά και υποστήριξη .


Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων , οι επιδοσεις καινοτομίας της Φινλανδίας αυξήθηκε μέχρι το 2011 και παρέμεινε σταθερή το 2012 και το 2013 . Η  Φινλανδία βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, για τους περισσότερους δείκτες .

Η Ισχυρή θέση της Φινλανδίας αντανακλάται στις διεθνείς δαπάνες επιστημονικής συνεργασίας δημοσιεύσεις , έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των επιχειρήσεων , ο αριθμός των νέων πτυχιούχων διδακτορικού , και την άδεια και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των εσόδων από το εξωτερικό .

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Νότια Κορέα , οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία να οδηγουν την κουρσα στον τομεα της καινοτομίας..


Πηγή This is Finland..
 Ελευθερη Μετάφραση Άρθουρ ('Αθως )Τίλλευ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: