Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία στέφτηκε η Γενική - Εκλογική Συνέλευση ΣΙΚΑΠ. ΦΩΤΟ


Πετυχημένη θεωρείται η σημερινή Γενική - εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Πάφου- ΣΙΚΑΠ. 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη του ΣΙΚΑΠ, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση στην οποία έγινε στο Α’ μέρος της Συνέλευσης,
ενημέρωση από αρμόδιους λειτουργούς των εργασιακών σχέσεων, του δήμου Πάφου, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αναφορικά με τις νέες νομοθεσίες και αποφάσεις για εξασφάλιση αδειών και γενικά, λειτουργίας των Κέντρων.   



Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, ανάγκασαν τον Σύνδεσμο ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΣΙΚΑΠ- να διοργανώσει Γενική Συνέλευση στην οποία τέθηκαν τα θέματα ενώπιον των μελών του Συνδέσμου.
Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα ιδιαίτερα από τον δήμο Πάφου, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να μπαίνουν σε νέες περιπέτειες και έξοδα για να εξασφαλίσουν τις άδειες που εκδίδονται κάθε χρόνο.



Όλα αυτά μαζί με την οικονομική κρίση, που ακόμη επηρεάζει την Πάφο, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στις τάξεις των κέντρων αναψυχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν στήριξη από τις Αρχές.
Οι αρμόδιοι λειτουργοί απάντησαν σε ερωτήσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και έλυσαν τις απορίες που είχαν.



Στην συνέχεια στο Β’ μέρος της γενικής συνέλευσης,  έγινε η προσέλευση των επισήμων.
Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου και έθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει στο θέμα εξασφάλισης αδειών από τον Δήμο Πάφου, παρανομιών, θέματα πυροσβεστικής, εργατικού δυναμικού, ζητώντας να γίνει ρύθμιση και συμμόρφωση αλλά χωρίς μεγάλη πίεση προς τα μέλη του Συνδέσμου.



Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, είπε ότι, ήρθε η ώρα η Πάφος να αλλάξει και να αναβαθμιστεί. Τόνισε ότι, τα έργα προχωρούν και είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Αναφορικά με τις άδειες ποτού και τις παρανομίες των κέντρων, ξεκαθάρισε ότι, οι όποιες παρανομίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να παραχωρηθούν οι άδειες. Αν θέλουμε να πάμε προς τα εμπρός, είπε, αυτό θα πρέπει να γίνει. 




Ξεκαθάρισε ότι, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα κέντρα αναψυχής και κάλεσε τους ιδιοκτήτες τους να αποτίνονται προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες οι οποίες θα τους δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, ούτως ώστε, να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες και μάλιστα, με ελάχιστα έξοδα. Αναβαθμίστε τα μαγαζιά σας για να αναβαθμιστεί η Πάφος και ο τουρισμός της, τόνισε χαρακτηριστικά. Εμείς σαν δημοτική αρχή, πρόσθεσε, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε, χωρίς να σας πιέζουμε.

Μάλιστα, σχετικά με τα νάιλον επί της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, είπε ότι, θα πρέπει να αφαιρεθούν μετά την ολοκλήρωση του έργου για να αποφευχθεί η σκόνη και γενικά η οχληρία, μιας και το έργο είναι υπό κατασκευή.   



Χαιρετισμούς στην γενική συνέλευση απηύθυναν εκ μέρους της Επάρχου Πάφου, η βοηθός έπαρχος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής και εκ μέρους του ΕΒΕ ο Κενδέας Ζαμπυρίνης.
Σε γενικές γραμμές οι παρευρισκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την Γενική συνέλευση του ΣΙΚΑΠ.



Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΚΑΠ, που αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου αλλά και την προβολή των κέντρων απαρτίζεται από τους,



Στέλιο Νικολαΐδη,  Φίλιππο Γενεθλίου, Δημήτρη Καλλή, Σπύρο Γεωργίου, Μάριο Θεοδοσίου, Νεόφυτο Θρασυβούλου, Νεόφυτος Χαραλάμπους  , Σπύρος Στεφανή και Κυριάκος Αντωνίου.
Τον συντονισμό της Γενικής συνέλευσης είχε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΙΚΑΠ Μάριος Θεοδοσίου, που κάλεσε τους συναδέλφους σε συσπείρωση και δράση. 

Το νέο ΔΣ ΣΙΚΑΠ έδωσε το μήνυμα ότι αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και ζητεί την στήριξη από τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής Πάφου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: