Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο καιρός απόψε στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ορεινά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά στα ανατολικά και νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια, και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μετά το μεσημέρι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα δυτικά και στα νότια παράλια το απόγευμα, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται και πάλι αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο θα παρατηρούνται και πάλι παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Την Κυριακή περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσονται με αυξημένες νεφώσεις, που θα παρατηρούνται κυρίως το απόγευμα. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήμερο.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
Μέγιστη ΘερμοκρασίαΕλάχιστη ΘερμοκρασίαΣχετική Υγρασία
Λευκωσία:28°C12°C26%
Αεροδρόμιο Λάρνακας:24°C13°C57%
Λεμεσός:25°C16°C52%
Αεροδρόμιο Πάφου:25°C18°C65%
Παραλίμνι:25°C15°C46%
Πρόδρομος:15°C11°C32%
Πόλις Χρυσοχούς:27°C12°C31%

Δεν υπάρχουν σχόλια: