Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Εκστρατεία EndoMarch Cyprus 2016

Η Κύπρος μαζί με άλλες 60 χώρες έδωσε ελπίδα
στις γυναίκες που παλεύουν με την ενδομητρίωση.



Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπασαν τη σιωπή τους και με σύνθημα “Its Time to End the Silence” συμμετείχαν στην Πορεία Ελπίδας της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus 2016, που διοργανώθηκε στη Λευκωσία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, η Πλατεία Ελευθερίας και οι γραφικοί λιθόστρωτοι δρόμοι της πρωτεύουσας Λήδρας και Ονασαγόρου πλημμύρισαν με κίτρινο, το χρώμα που ταυτίστηκε με την ενδομητρίωση, μια χρόνια πάθηση που ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και από την οποία πάσχουν 1 στις 10 γυναίκες στην Κύπρο και 176 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.
Η Κύπρος, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση, κατάφερε να ενώσει τη φωνή της με άλλες 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας ελπίδα και θάρρος σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την πάθηση.
Ο πρόεδρος του EndoMarch Cyprus 2016 Δρ. Στέφανος Χανδακάς μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης, χαρακτήρισε την ενδομητρίωση ως μια σύγχρονη επιδημία, επισημαίνοντας ότι στην Κύπρο 50.000 γυναίκες υποφέρουν από την πάθηση αυτή. Η ενδομητρίωση πρόσθεσε ο Δρ. Χανδακάς, εμφανίζεται με συμπτώματα έντονου πόνου στην περίοδο, στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και με σημαντικά προβλήματα γονιμότητας. Ο Επικεφαλής της Εκστρατείας απευθυνόμενος προς όλες τις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την πάθηση, τόνισε ότι η ενδομητρίωση μπορεί να διαγνωσθεί και να θεραπευθεί.
Η Εκστρατεία Διαφώτισης, η οποία θα διαρκέσει όλο το μήνα Μάρτιο, έχει τεθεί υπό την Υψηλή Προστασία της Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη Συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, ο οποίος πορεύθηκε για την ελπίδα μαζί με όλο τον κόσμο και πολλούς επώνυμους, οι οποίοι ανιδιοτελώς στήριξαν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Ανάμεσα τους, η Πρέσβειρα της Εκστρατείας Χριστίνα Δημητρίου και η τέως Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, η οποία εξομολογήθηκε τη δική της προσωπική εμπειρία, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ζωντανό παράδειγμα γυναίκας που αντιμετώπισε την

ενδομητρίωση και κατάφερε να αποκτήσει το γιό της που σήμερα είναι 37 ετών. Στην ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτισαν γυναίκες, άντρες και παιδιά... ενώθηκαν βουλευτές και αξιωματούχοι, δημοφιλή πρόσωπα από την Κύπρο και την Ελλάδα, επώνυμοι των ΜΜΕ, αθλητές και αγαπημένοι καλλιτέχνες. Παλμό στην πορεία έδινε ο Λευτέρης Μοσχοβίας και η ομάδα κρουστών Tat -Tnabar, που με τη μουσική τους έδωσαν στα βήματα ρυθμό και στη διάθεση αισιοδοξία. 
Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και διαφώτισης του κοινού EndoMarch Cyprus 2016 συνεχίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram/ EndomarchCyprus και Facebook/ www.facebook.com/EndomarchCyprus, με σημαντικούς celebrities να εκδηλώνουν τη στήριξή τους στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Χορηγοί του EndoMarch Cyprus 2016 οι εταιρείες Medochemie και Agetis Supplements. Την εκστρατεία στηρίζουν το American Medical Center, το AIMIS και ο Δήμος Λευκωσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: