Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

48χρονη μεταφέρθηκε στις Πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Πάφου, πήρε εξιτήριο και λίγο αργότερα πέθανε. Σήμερα η νεκροτομή


Σήμερα η νεκροτομή της 48χρονης στην παρουσία του Π. Σταυριανού για την διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της 48χρονης Αλίνας Λοίζου μητέρας δύο ανήλικων παιδιών που απεβίωσε την Τρίτη το απόγευμα θα καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σωρού της στις 11:00 το πρωί στο Νεκροτομείο του ΓΝ Πάφου από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας.
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου και από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησε η 48χρονη δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.
Η Αλίνα Λοίζου ήταν από την Ουκρανία και διέμενε στην Πάφο. Ήταν νυμφευμένη με Ελληνοκύπριο με τον οποία απέκτησαν δύο παιδιά ηλικίας 15 και 9 ετών.
Ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημέρωσε τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Περιφέρειας Διεύθυνσης Λεμεσού - Πάφου. Πρόσθεσε μάλιστα πως αναμένει οδηγίες για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, αν αυτό κριθεί αναγκαίο .
Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου είπε πως σε περίπτωση που διαταχθεί έρευνα από το Υπουργείο Υγείας όλα τα στοιχεία του ιστορικού της 48χρονης μετά την μεταφορά της στο ΓΝ Πάφου έχουν διαφυλαχτεί.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η 48χρονη Αλίνα Λοιζου που διέμενε στην Έμπα μεταφέρθηκε προχθές το μεσημέρι από συγγενικά της πρόσωπα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αφού ένιωθε αδιαθεσία, για να λάβει λίγο αργότερα εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της. Λίγες ώρες αργότερα, η άτυχη 48χρονη εντοπίστηκε από στενό συγγενικό της πρόσωπο αναίσθητη στο κρεβάτι της και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Στο μεταξύ το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας λόγω του θανάτου της Αλίνας Λοίζου ηλικίας 48 ετών , αναμένεται να διερευνήσει η οικογένεια της θανούσας , σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Νίκο Τσιαπαλή ανάλογα και με το πόρισμα της νεκροψίας.
Ο κ. Τσιαπαλής ανέφερε ότι από πλευράς οικογένειας έχει ανατεθεί στον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό να την αντιπροσωπεύσει στην νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της αλλά και στην διαδικασία που θα ακολουθήσει για την έκδοση ενός πορίσματος ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της.