Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την Κύπρο

Δυτικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από την Παρασκευή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες, το πρωί κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Στην περιοχή του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και σταδιακά τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά το απόγευµα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη αλλά σταδιακά, στα προσήνεµα, θα καταστεί µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρηθούν αυξηµένες νεφώσεις, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες, το απόγευµα και το βράδυ.