Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Δείτε τις ενέργειες της ΟΣΙΚΑ για τα μέτρα στήριξης των κέντρων αναψυχής

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- συνεχίζει να πραγματοποιεί συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς με σκοπό να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία στα κέντρα αναψυχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου…

το τελευταίο διήμερο πραγματοποιήθηκαν άπαντες συσκέψεις της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Εργασίας για συνέχιση της επιδότησης  εργασίας μέχρι 31 Μαρτίου 2021,  για αλλαγή του 10 % σχετικά με τις αναστολές εργασιών σε 2.8 %,  για μείωση της περιόδου δικαιώματος απόλυσης υπαλλήλων από δύο σε ένα μήνα  κ.α.

Επίσης, τόνισε ο κ. Θρασυβούλου, παρευρεθήκαμε ως Ομοσπονδία  στη Βουλή για τα πνευματικά δικαιώματα και εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας, αναφορικά  με το τρόπο που διαμορφώθηκε η νομοθεσία. Έτσι, πρόσθεσε,  αύριο μπαίνουμε σε τηλεδιάσκεψη με το Παγκύπριο διευρυμένο συμβούλιο για συζήτηση και επεξεργασία του θέματος αυτού, που απασχολεί έντονα τα μέλη μας.

Αύριο, ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, θα ενημερωθούμε μέσω τηλεδιάσκεψης από το υπουργείο Υγείας για τα νέα μέτρα, ενώ ετοιμάζουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για παράταση των δόσεων.

Τις επόμενες μέρες, διευκρίνισε, η ΟΣΙΚΑ θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Τουρισμού , μιας και ετοιμάζεται σχέδιο για διακίνηση των Κυπρίων που θα βοηθήσει και τα κέντρα αναψυχής.

Τον ερχόμενο μήνα, τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων  για ασφάλεια και υγεία, που θα καλύψει μέχρι 500 ευρώ για τον κάθε υπάλληλο.

Τα προβλήματα, σημείωσε,  λόγω της πανδημίας είναι πολλά αλλά  καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από την ΟΣΙΚΑ σε όλα τα επίπεδα  για να επιλυθούν.

Είμαστε έτοιμοι γιατί η  υπουργός Εργασίας θα καλέσει εντός των ημερών την ΟΣΙΚΑ για τελική διαμόρφωση των σχεδίων στήριξης των κέντρων αναψυχής μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: