Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Περιοδεία ΣΙΚΑΠ στην Πόλη Χρυσοχούς

Με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πόλις Χρυσοχούς – Λατσί συναντήθηκε σήμερα ο ΣΙΚΑΠ. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία έχουν να κάνουν, κυρίως με το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα,  αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με τον νέο υπουργό Εργασίας. Κατά τη συνάντηση θα ζητηθεί όπως απλοποιηθεί η διαδικασία εργοδότησης αλλοδαπών αλλά και ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων. Θα ζητηθεί επίσης, η επιπλέον εργοδότηση υπαλλήλων τόσο στο τμήμα εργασίας Πάφου αλλά και στη Λευκωσία για να εξετάζονται γρηγορότερα οι αιτήσεις. Αυτή τη στιγμή η γραφειοκρατία που επικρατεί  είναι πάρα πολύ μεγάλη και η εξέταση αιτήσεων ξεπερνά τους δύο μήνες από τότε που θα υποβληθούν.  

Θα ζητηθεί επίσης, η σύναψη διακρατικών συμφωνιών με συγκεκριμένες Τρίτες χώρες για εργοδότηση υπαλλήλων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ούτως ώστε, να αντιμετωπιστεί εν μέρη των θέμα της έλλειψης προσωπικού στα κέντρα αναψυχής.

Θα ζητηθεί ενημέρωση για το θέμα της μονάδας (10%). Ο ΣΙΚΑΠ ζητεί την κατάργησή της. Τώρα με τον κατώτατο μισθό έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στο θέμα αυτό. Σχετικά με τον κατώτατο μισθό θα ζητηθεί αύξηση του ποσοστού αποκοπών που σχετίζονται με την διαμονή, υποστηρίζοντας πως το 10%, που προβλέπει η νομοθεσία είναι χαμηλό. 

Έγινε αναφορά στην έκδοση των διαφόρων αδειών από τη Δημοτική Αρχή, την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία και την Πυροσβεστική με εισήγηση όπως αυτές εκδίδονται κάθε τρία χρόνια.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική. Ο ΣΙΚΑΠ με επιστολή του  θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας για να εξεταστούν τα παραπάνω προβλήματα του κλάδου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εξελίξεις στο θέμα πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, τις διακρατικές συμφωνίες που πρέπει να επισυναφτούν με συγκεκριμένες χώρες για συγκεκριμένες ειδικότητες στα κέντρα αναψυχής και διάφορα άλλα ζητήματα.

Εκ μέρους του ΣΙΚΑΠ,  στη συνάντηση παρευρέθηκαν,  ο πρόεδρος Άγγελος Ονησιφόρου, ο ταμίας Γιώργος Νεοφύτου και ο εκτελεστικός γραμματέας Πέτρος Κεχριώτης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος της περιοχής  Γιώτης Παπαχριστοφή.












Δεν υπάρχουν σχόλια: