Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Αθώος ο Τ. Κρασοπούλης στην υπόθεση της δολοφονίας του Α. Χατζηκωστή"


Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, Τάσου Κρασοπούλη, υποστήριξε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ότι ο πελάτης του είναι αθώος στις κατηγορίες της συνομωσίας για φόνο και φόνου εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει και ότι πρέπει να απαλλαγεί από αυτές.



Με τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δικηγόρου του Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο πως μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Θεοφάνη Χατζηγεωργίου είναι αναξιόπιστη,  μέσα από την οποία, όπως ανέφερε, παραδέχθηκε ότι είναι ο ίδιος ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή.



Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργίου, ο Φάνος Χατζηγεωργίου μέσα από τη μαρτυρία που έδωσε υπέπεσε σε πολλά γλωσσικά ολισθήματα, τα οποία τον καθιστούν τον εκτελεστή του θύματος.

Πρόσθεσε πως ο κ. Χατζηγεωργίου σε πολλά σημεία της μαρτυρίας του παραδέχεται κατά λάθος ότι είναι ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή, παραδοχή η οποία έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την υπόλοιπη εκδοχή του ότι αυτός ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και βρισκόταν στο άδειο οικόπεδο δίπλα από την οικία του ξένου διπλωμάτη Andrew Brear, στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη.


Αναφερόμενος περαιτέρω στη μαρτυρία του Χατζηγεωργίου, η υπεράσπιση του Κρασοπούλη διερωτήθηκε γιατί στις τέσσερις προηγούμενες καταθέσεις του, πριν από τη θεληματική του κατάθεση, ο Φάνος αρνιόταν κάθε ανάμειξη στο έγκλημα και τί τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

«Είναι εύλογο να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο λόγος είναι ότι απαλλάχτηκε των κατηγοριών και του προσφέρθηκε άσυλο στο σύστημα προστασίας μαρτύρων. Είναι επίσης εύλογο να συμπεράνει κανείς ότι με αυτήν την ομολογία προσπαθεί να απαλλάξει τον εαυτό του κατηγορώντας άλλους. Είναι επίσης εύλογο να συμπεράνει κανείς ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ονόμασε όντως τους πραγματικούς συνεργούς του. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι είναι ο ίδιος ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου που πυροβόλησε τον Άντη, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο να τραβήξει αυτός τη σκανδάλη», είπε ο κ. Γεωργίου.

Επίσης, είπε, πως «είναι απλή κοινή λογική πως είναι το άτομο που τράβηξε τη σκανδάλη που σπεύδει να ξεφορτωθεί το όπλο και όχι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, όπως ισχυρίζεται ο Χατζηγεωργίου ότι έγινε στην προκειμένη περίπτωση». 

Ο συνήγορος του 2ου κατηγορούμενου ανέφερε στο δικαστήριο πως «το  άμεσο συμφέρον να εξαφανίσει το φονικό όπλο το έχει ο ίδιος ο εκτελεστής», προσθέτοντας πως «γεννάται το ερώτημα αν είναι δυνατό κάποιος να δεχτεί να κάνει φόνο χωρίς να έχει προηγουμένως πάρει τουλάχιστον ένα μέρος του ποσού της τελικής αμοιβής το οποίο συμφώνησε».

Σε σχέση με τη συνάντηση που ισχυρίστηκε ο Φάνος Χατζηγεωργίου ότι είχε με το Κρασοπούλη στο σπίτι του τελευταίου και στο κέντρο «Ταμασιάνα», ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι από το σύνολο της μαρτυρίας προκύπτει ότι ουδέποτε έγινε τέτοια συνάντηση.

«Αυτό», σημείωσε, «κατά την ταπεινή μας εισήγηση πρέπει να οδηγήσει το δικαστήριο σας στο να απαλλάξει τον κατηγορούμενο 2 από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει».

Επιπλέον, ο συνήγορος του Κρασοπούλη είπε ότι με βάση το σύνταγμα είθισται το θέμα της δίκαιης δίκης να τίθεται στο τέλος μιας διαδικασίας, για να προσθέσει ότι ωστόσο φαίνεται ότι, λόγω των συνθηκών κράτησης, οι δυσκολίες του κατηγορούμενου στην υπεράσπισή του ήταν αξεπέραστες.


Όπως ισχυρίστηκε «δεν μπορεί ένας υπόδικος να υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς με έναν κατάδικο, διότι περιορίζεται το δικαίωμα στην υπεράσπισή του».



Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις  09:00, με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της 3ης  κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκη Κυπριανού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: