Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Απάντηση Σ. Βέργα σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Επιλογές της Πάφου"

Εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την προχειρότητα με την οποία η εφημερίδα "Επιλογές της Πάφου", αντιμετώπισε ένα θέμα με οικονομικές προεκτάσεις που αφορά ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη μας, όπως είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Θέλοντας να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ανατρέψω τις εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιούργησε η παραπληροφόρηση, επισημαίνω τα ακόλουθα: 





1. O Δήμος Πάφου δεν έχει παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα με τον Κ.Ο.Α. όπως προβλέπονται στη γραπτή Συμφωνία ημερ. 4.8.2010 , με την οποία ο Δήμος ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις και ευθύνες του Οργανισμού για την υλοποίηση της τεχνικής λύσης και μελέτης για την ανακαίνιση του Κολυμβητηρίου. Με βάση αυτή τη Συμφωνία, ο Κ.Ο.Α. εκχώρησε στο Δήμο όλες τις ευθύνες και τα δικαιώματα του ως «Εργοδότης» και ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει το κόστος του έργου το οποίο – όπως ρητά προνοείται- δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το ποσό των €1.200.000 πλέον Φ.Π.Α , σύμφωνα με την προεκτίμηση δαπάνης του έργου . 

2. Όλα τα επιμέρους συμβόλαια με μελετητές και αρχιτέκτονες είχαν υπογραφεί από τον Κ.Ο.Α. και δεν έχουν υποστεί οποιανδήποτε τροποποίηση σε σχέση με τις αμοιβές και/ή τον τρόπο υπολογισμού τους . 

3. Τα ποσοστά αύξησης των αμοιβών, όπως παρουσιάζονται για σκοπούς εντυπωσιασμού στο δημοσίευμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση αποτέλεσμα λανθασμένων υπολογισμών και άγνοιας για τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο φορέων. Επί της ουσίας του θέματος έχουν δοθεί στον Κ.Ο.Α. απαντήσεις τεχνοκρατικής φύσεως απευθείας από τους συμβούλους μελετητές του έργου. 

Σάββας Γ. Βέργας 
Δήμαρχος Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: