Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Χωριάτικες χυλοπίτες

Υλικά:
500 γραμμάρια χυλοπίτες
4 μεσαία λουκάνικα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
500 γραμμάρια φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
Λάδι
Πιπέρι



Εκτέλεση:
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για τις χυλοπίτες και βάλτε το σε δυνατή φωτιά για να βράσει. Παράλληλα ρίξτε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Κόψτε τα λουκάνικα σε ροδέλες και μόλις ζεσταθεί το λάδι χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και αρχίστε να τα τηγανίζετε.
Ψιλοκόψτε κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέστε τα στο τηγάνι με τα λουκάνικα.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα και το κρεμμύδι και το σκόρδο έχουν τσιγαριστεί προσθέστε στο τηγάνι την ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγο πιπεράκι.
Ανακατεύετε συχνά τα συστατικά στο τηγάνι για να δέσει καλά η σάλτσα.
Μόλις βράσει το νερό στην μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε τις χυλοπίτες κι ανακατεύετε συνέχει για να μην κολλήσουν. Προσοχή στον χρόνο βρασμού! Οι χυλοπίτες που χρησιμοποιώ εγώ είναι χειροποίητες και πολύ λεπτές και δεν τις βράζω για περισσότερο από δύο λεπτά. Ανάλογα με τις χυλοπίτες που θα χρησιμοποιήσετε φροντίστε να τις στραγγίξετε πριν μαλακώσουν εντελώς, γιατί στη συνέχεια θα ξαναμαγειρευτούν για λίγο μαζί με την σάλτσα και θα μαλακώσουν κι άλλο.
Αφού στραγγίξετε τις χυλοπίτες, χαμηλώστε τη φωτιά στην κατσαρόλα και ρίξτε τις μέσα.

Προσθέστε στην κατσαρόλα τη σάλτσα από το τηγάνι σας και την φέτα σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε καλά για ένα-δύο λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: