Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πολύχρωμη και ονειρική η παράσταση του μουσικοσυνθέτη Α. Αρτέμη στην Πάφο

Πολύχρωμη κι ονειρική ήταν η νέα πρόταση-παράσταση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο θερινό Αττικόν στην Πάφο, στις 20:30 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη.

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια εκδηλώσεων του Πετριδείου Ιδρύματος για τη συμπλήρωση 30 χρόνων στήριξης και προώθησης του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.
Ο συνθέτης παρουσίασε στη συγκεκριμένη παράσταση μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών του, σε στίχους γνωστών δημιουργών από Κύπρο και Ελλάδα, ισορροπώντας μεταξύ αφήγησης και βιωμένου λόγου υψηλής αισθητικής.
Σε χαιρετισμό του ο Γραμματέας του Πετριδείου Ιδρύματος Σίμος Τσέλεπος αναφέρθηκε στην συνεργασία του Πετριδείου Ιδρύματος με τον μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη εκφράζοντας την επιθυμία για συνέχιση της. Ο κ. Τσέλεπος σημείωσε πως τέτοιου είδους παραστάσεις προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και αποτελούν παράθυρο ψυχής και μουσικής γνώσης.
Πρόσθεσε τέλος πως η προσφορά του Ιδρύματος Πετρίδη είναι διαχρονική, γιατί, όπως είπε, βασίζεται σε γερά θεμέλια οργάνωσης, είναι εμποτισμένη με ευαισθησία και ανθρωπιστικές αξίες, είναι υπόδειγμα ήθους και υγιούς βούλησης αλλά και ουσιώδης σκέψης και πράξης.
Τον συνθέτη πλαισίωναν μέλη του φωνητικού του συνόλου «Ηχώ»


ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: