Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση Δήμου Πάφου για υψηλούς λογαριασμούς νερού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 13.05.2024 ενημερώθηκε για τα θέματα που εγείρονται από τους λογαριασμούς του νερού της τελευταίας περιόδου.

Μετά τη διερεύνηση που έγινε από Υπηρεσιακή ομάδα προέκυψε ότι οι υψηλοί λογαριασμοί νερού σε 363 περιπτώσεις επί συνόλου 27367 λογαριασμών οφείλεται σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:
• Διαρροές: αμέσως μετά την εγκατάσταση των έξυπνων υδρομετρητών κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν διαρροές σε 150 υποστατικά οι οποίες δεν ήταν ανιχνεύσιμες με τους παλαιούς υδρομετρητές. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια του για το γεγονός της ανίχνευσης των διαρροών αφού ένας από τους κύριους λόγους εγκατάστασης των έξυπνων υδρομετρητών ήταν και η έγκαιρη ανίχνευση διαρροών. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως οι καταναλωτές, για αυτή και μόνο τη φορά, χρεωθούν 50 σεντς το τόνο για κάθε επιπλέον τόνο κατανάλωσης. Επιπλέον, δεν θα γίνει χρέωση του τέλους χρήσης αποχετευτικού για τους επιπλέον τόνους αφού οι διαρροές δεν κατέληξαν στο αποχετευτικό σύστημα.
• Ανθρώπινο λάθος που προέκυψε κατά τη καταγραφή και καταχώριση των καταναλώσεων σε 65 περιπτώσεις. Η Υπηρεσία έχει ήδη προχωρήσει στη διόρθωση των αντίστοιχων λογαριασμών. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την απολογία του προς τους δημότες που επηρεάστηκαν.
• Προβληματικοί παλαιοί υδρομετρητές: διαπιστώθηκε ότι αριθμός παλαιών υδρομετρητών (148 περιπτώσεις) δεν κατέγραφε στο παρελθόν, για διάφορους λόγους, τις σωστές καταναλώσεις. Για αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνει καμία έκπτωση και οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρήσουν με την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Οι καταναλωτές που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες θα ενημερωθούν προσωπικά.


φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: