Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά νέων Γκολφερς


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά γκολφ για νεαρούς γκολφερς, το «Σεβερης Τζουνιορ οπεν»,  το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 9 με 11 Φεβρουαρίου.
Ο αγώνας τα τρία τελευταία χρόνια είναι ενταγμένος  στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γκολφ ενώ οι επιδόσεις των αθλητών μετρούν στην παγκόσμια κατάταξη, κάτι που σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ηχηρή απόδειξη της ανόδου του Γκολφ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας ηταν και φέτος  αφιερωμένος στον Νίκο Σεβερη, πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ που εργάστηκε σταθερά για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο ιδρύοντας και την πρώτη ακαδημία γκολφ στην Κύπρο.


Στον αγώνα συμμετείχαν 110 παιδιά από 20 διαφορετικές χώρες, κυρίως χώρες της Ε.Ε., αλλά και από άλλες χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία, Ελβετία και χώρες της περιοχής όπως Ισραήλ και Αίγυπτος. Στην πρώτη κατηγορία που τα αποτελέσματα μετρούν και  στην Παγκόσμια κατάταξη μετείχαν  59 παιδιά ανάμεσα τους και 8 Κύπριοι. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου σημείωσε ότι ο αγώνας είχε ένα πολύ ψηλό επίπεδο και συνεχάρη όλους τους αθλητές αλλά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του τριήμερου τουρνουά που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του «secret valley» στην περιοχή Χα-Ποταμι.

Τα αποτελέσματα

Πρωταθλητής αναδηχθηκε ο Οττεν Χενρικ από την Γερμανία ο οποίος ήταν και ο καλύτερος έφηβος στον αγώνα. Η Γερμάνια κυριάρχησε και στα κορίτσια με την Οττεν Αννα-Λινα. Την τρίτη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Νοαχ Χερμανεκ από την Αυστρία και την δεύτερη ο Ελβετός Χενρυ Τεσοπ.
Την πρώτη θέση κατά την τρίτη μέρα του τουρνουά κατέλαβε η Ελλαδιτισα Χαρά Κωνσταντινίδη  ενώ την δεύτερη μέρα καλύτερος ήταν ο Δανός Φιλιπ Βοετμαν. Την πρώτη μέρα κυριάρχησε η Μαλτεζα Φίλιππα Ζορζ-Ντενιγκ. Το «Severis Cup» εξασφάλισε ο Βρετανός Ολιβερ Μπραουν ενώ στην δεύτερη θέση και τρίτη θέση  βρέθηκαν δυο αθλητές της ακαδημίας  του «secret valley», ο Κύπριος Μανώλης Ιωακείμ και ο Ρώσος Ιλια Νεζινσκι αντίστοιχα.