Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στην εγκαθίδρυση Αναστασιάδη

Στη Λευκωσία ο Ιβάν Σαββίδης, μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρέστει στην τελετή εγκαθίδρυσης του πρόεδρου Αναστασιάδη. 
Από το πρωί, το αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, βοούσε ενόψει της εγκαθίδρυσης του Νίκου Αναστασιάδη, ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η προετοιμασία όλων ήταν πυρετώδης, με δημοσιογράφους, τεχνικούς, φωτογράφους και πολιτικούς, να βρίσκονται από νωρίς στο χώρο.

Ωστόσο λίγο μετά τις 10.30 έγινε γνωστό πως στο χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, βρισκόταν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε και συναντήσεις με βουλευτές στην αίθουσα «Καρπασία», στο χώρο δηλαδή που μόνο βουλευτές μπορούν να παρακαθίσουν κάνοντας ένα διάλλειμα.
Το γιατί ωστόσο βρισκόταν στη Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης παρέμενε μυστήριο, ενώ από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες συμπεραίνεται πως είχε και συνάντηση ακόμη και με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
Αργότερα έγινε γνωστό πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν στη Βουλή για την εγκαθίδρυση Αναστασιάδη, ως καλεσμένος, όντως, του Προέδρου της Βουλής.
Μάλιστα πριν πάρει και τη θέση του, ασπάστηκε τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου, αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 
Στη φωτογραφία από την εγκαθίδρυση του Προέδρου Αναστασιάδη πάντως, διακρίνεται να κάθεται δίπλα στον Γενικό Εισαγγελέα

Ωστόσο από τη βουλή των Αντιπροσώπων και το γραφείο του Προέδρου του σώματος Δήμήτρη Συλλούρη διαψεύτηκαν οι πληροφορίες ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης παρέστη στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόσκληση του ιδίου του κ. Συλλούρη.
Επίσης διαψεύτηκε ότι ο κ. Σαββίδης ήρθε στην Κύπρο προσκεκλημένος του προέδρου της βουλής