Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Κατά πάσα πιθανότητα πιάστηκε το ρούχο της στην πόρτα του ασανσέρ και πνίγηκε



Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 20χρονης από το Αγρίνιο, η οποία εξέπνευσε το πρωί της Τετάρτης έπειτα από πολυήμερη μάχη που έδωσε για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.


Η άτυχη κοπέλα, είχε κλειστεί στο ασανσέρ, στο ξενοδοχείο που εργαζόταν στις 20 Σεπτεμβρίου, και, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Μάλιστα, είχε μείνει στο ασανσέρ για περίπου 20 λεπτά χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, προτού να μπορέσουν συνάδελφοί της να την απεγκλωβίσουν.

Αρχικά, της παρείχε τις πρώτες βοήθειες ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου. Έπειτα, την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί, η 20χρονη έδωσε μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πλέον όμως, γίνεται λόγος, για ατύχημα που είχε η νεαρή κοπέλα μέσα στο ασανσέρ, και όχι για ανακοπή καρδιάς.

Ο Ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, σε δηλώσεις του, ήταν κατηγορηματικός ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα στην άτυχη κοπέλα. Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, και έτσι να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.

«Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Σε ερώτηση για το αν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας».

Πηγές: cretapost.gr - agrinionews.gr
https://www.protothema.gr/greece/article/826517/anatropi-me-to-thanato-tis-20hronis-sto-asanser-piastike-to-rouho-tis-stin-porta-kai-pnigike/