Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Βροχές και χαλάζι στην Κύπρο δημιούργησαν πολλά προβλήματα

Έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής (21/10) σε αρκετές περιοχές της Κύπρου και σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας θα επιδεινωθούν.

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζόπτωσης σε πολλές περιοχές της Λευκωσίας (ειδικότερα στις περιοχές Κοκκινοτριμιθιάς, Παλιομετόχου και Αρχαγγέλου) υπάρχει συσσώρευση νερού και οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη. 
Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του αυτοκινήτου τους. 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στη Λευκωσία προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου με ανακοίνωση της ενημερώνει το κοινό για τις περιοχές οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα.
Η υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιδιορθώσει το συντομότερο δυνατό τις βλάβες.
Να σημειωθεί ότι οι περιοχές οι οποίες επηρεάστηκαν είναι κυρίως αυτές που δέχθηκαν την επέλαση ανεμοστρόβιλου.
Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Τετάρτη, το πρωί θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.