Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Γυναίκα μαχαίρωσε 14 παιδιά σε νηπιαγωγείοΤον τρόμο σκόρπισε σήμερα μια 39χρονη γυναίκα σε νηπιαγωγείο της πόλης Τσονγκίνγκ, στην Κίνα, όταν επιτέθηκε σε παιδιά που επέστρεφαν στην τάξη τους, μετά από διάλειμμα. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα όρμησε στο νηπιαγωγείο οπλισμένη με μαχαίρι και άρχισε να τραυματίζει με αυτό τους μικρούς μαθητές. Τουλάχιστον 14 νήπια μαχαιρώθηκαν από τη διαταραγμένη γυναίκα, προτού το εκπαιδευτικό προσωπικό καταφέρει να την σταματήσει. 

Δύο από αυτά τα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο, μεταδίδουν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.Η δράστης, που σύμφωνα με της τοπικές αρχές ονομάζεται Λουί, συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση στο προαύλιο του νηπιαγωγείου. Όπως μεταδίδουν κινέζικα ΜΜΕ, εξοργισμένοι γονείς που είχαν στο μεταξύ συγκεντρωθεί από τα γειτονικά σπίτια επιχείρησαν να λιντσάρουν την γυναίκα, όμως τελικά την «γλίτωσαν» οι αστυνομικοί.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της επίθεσης, αφού σύμφωνα με το Associated Press η γυναίκα δήλωσε μόνο ότι «δεν της είχε φερθεί καλά το κράτος», χωρίς να εξηγεί γιατί έβαλε στο στόχαστρο τα αθώα παιδιά. 

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες φρίκης, που δείχνουν σοβαρά τραυματισμένα νήπια αλλά και στιγμιότυπα από τη σύλληψη της γυναίκας


Πηγή: philenews / protothema.gr