Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το βράδυ, βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές στο εσωτερικό. Αρχικά θα παρατηρείται αραιή σκόνη που σταδιακά υποχωρεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ το απόγευμα τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά ενώ σταδιακά θα επηρεάσει και άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές για την εποχή.