Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Παττίχειο Λεμεσού η πρεμιέρα της συγκλονιστικής παράστασης «20 Συν ΜΙΑ»

Την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 20:00, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού κάνει πρεμιέρα το συγκλονιστικό έργο «20 συν ΜΙΑ».

20 συν ΜΙΑ γυναίκες, από 18 μέχρι 65 χρόνων, επαγγελματίες χορεύτριες, ηθοποιοί και εραστιτέχνες,με θάρρος και δύναμη ψυχής ανεβαίνουν στη σκηνή και εξιστορούν μέσω χορού, έκφρασης και κίνησης…αληθινές ιστορίες έμφυλης βίας.

20 συν Μια γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού τους, σπάνε την «αλυσίδα της σιωπής» και καλούν με το δικό τους τρόπο όλες τις γυναίκες – θύματα βίας, να μιλήσουν ανοιχτά για το τι ζουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Μια παράσταση γεμάτη έντονα συναισθήματα και εικόνες, που στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για την έμφυλη βία και τις συνέπειές της, αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια.  

Το χορόδραμα που σίγουρα θα καθηλώσει τους θεατές, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την πολύτιμη συμβολή τουΜεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, τηστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του American Medical Center, του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, της Avaton Communications και του Dream Studio.

Info:

Κυριακή 10 Ιουλίου | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού | 20:00

Κυριακή 17 Ιουλίου |Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου |20:00

Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour / τηλ: 77777040 και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

Πληροφορίες:96650593

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: