Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ανησυχεί ο ΣΙΚΑΠ για την κατάσταση στο Ισραήλ


Ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου αναφορικά με την κατάσταση στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Άγγελο Ονησιφόρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε πως αναμένεται αύξηση από το Ισραήλ των επισκεπτών στην Κύπρο μια και που είναι η πλησιέστερη περιοχή, λόγω των τελευταίων εξελίξεων αλλά και των κρατικών συμφωνιών που έχουν μεταξύ τους οι δύο χώρες. Ενδεικτικά σημείωσε πως στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να αφιχθούν στην Κύπρο οι ομάδες του Μπάσκετ και του Ποδοσφαίρου του Ισραήλ.
Παραδέχτηκε ωστόσο πως κάποιοι Ισραηλίτες που είχαν σκοπό να τελέσουν τους γάμους τους στην Κύπρο λόγω και της κατάστασης της χώρας τους, τους ακυρώνουν.
Αναφορικά με το χειμώνα ο κ. Ονησιφόρου εκτίμησε πως η επισκεψιμότητα αναμένεται ικανοποιητική. Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής της Πάφου κυμάνθηκε στο 70% , προσθέτοντας πως αυτή παρουσίασε μείωση της τάξης του 30% περίπου από τον Σεπτέμβρη του 2022.
Κάποια εστιατόρια συνέχισε που φιλοξενούν και ντόπιους πελάτες δεν αντιλήφθηκαν την μείωση της επισκεψιμότητας, ωστόσο αυτά που ασχολούνται αποκλειστικά με τον τουρισμό από το εξωτερικό ως επί το πλείστον στο παραλιακό μέτωπο ή στην περιοχή του Coral Bay η μείωση των επισκεπτών ήταν αισθητή.
Ενδεικτικά σημείωσε πως στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλίων έχουν ήδη κλείσει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες. Επίσης συμπλήρωσε μείωση παρουσιάζουν από πλευράς επισκεψιμότητας και τα κέντρα αναψυχής στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΙΚΑΠ ο κ. Ονησιφόρου χαρακτήρισε χρονοβόρες τις διαδικασίες για την εξεύρεση εργατικού προσωπικού και την εξασφάλιση αδειών ενώ συμπλήρωσε οι ελέγχοι πρέπει να γίνονται τοπικά και όχι στην Λευκωσία, κατέληξε.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: