Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η Ζωή Πανά ομιλήτρια στο Παγκόσμιο συνέδριο μυκητολογίας - Trends in Medical Mycology

Η Ζωή Πανά, επίκουρη Καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλος στην ευρωπαϊκή επιστημονική εταιρεία για ιατρική μυκητολογία -  European Confederation of Medical Mycology ECMM έλαβε μέρος στο παγκόσμιο συνέδριο μυκητολογίας -  Trends in Medical Mycology.

 Ως μέλος της ευρωπαϊκής εταιρείας Ιατρικής μυκητολογίας ECMM η κ. Πανά ήταν πρόεδρος σε sessions και ομιλήτρια για ένα φλέγων θέμα που αφορά στις αλλαγές των κλιματικών αλλαγών, που επηρεάζουν το οικοσύστημα και τις λοιμώξεις από μύκητες σε παιδιά και ενήλικες, όπως και τη  αντοχή των μυκήτων στα φάρμακα λόγω της αλόγιστης χρήσης μυκητοκτόνων στο περιβάλλον.

Μιλώντας στο ΦΙΛΟΞΕΝΟ η κ. Πανά τόνισε ότι,  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια αναφορά το 2022 ότι οι μυκητικές λοιμώξεις  είναι ένα αναδυόμενο πρόβλημα παγκόσμια αλλά και στη Κύπρο. Πάνω από 2 εκατομμύρια πεθαίνουν ετήσια από μυκητιακες λοιμώξεις και φαίνεται ότι ανθεκτικότητα των μυκήτων αλλάξει και αυξάνεται, πρόσθεσε. Συνεπώς θέλει καλή και ενδελεχή επιτήρηση των λοιμώξεων αυτών σε Κύπρο και Ευρώπη για έγκαιρη ανίχνευση επιδημιών και από μύκητες, κατέληξε.

Το παγκόσμιο συνέδριο πραγματοποιήθηκε 20 – 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα .

Τη Ζωή Πανά την γνωρίσαμε στην Κύπρο ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και να δώσει συμβουλές. Η μεγάλη της προσφορά αναγνωρίστηκε από τον κόσμο. 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: