Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση ΣΙΚΑΠ με τον Δήμαρχο Πάφου για το θέμα της άδειας ποτού


  
Μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος των Οικολόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και του ΔΣ ΣΙΚΑΠ στην παρουσία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Πέρδικα και μελών της Επαρχιακής Πάφου. Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ παρακολούθησε τη συνάντηση και σας ενημερώνει .

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα διάφορα προβλήματα των κέντρων αναψυχής, με κυριότερο αυτό της έκδοσης  άδειας ποτού,  και η αντιμετώπισή των  από τη  Δημοτική Αρχή, μιας και το τελευταίο διάστημα δεν γίνονταν συναντήσεις του Δήμου με τον ΣΙΚΑΠ.

Στη συνάντηση αυτή ο δήμαρχος Πάφου  είπε ότι, τα τελευταία 35 χρόνια με ευθύνη του δήμου Πάφου διαμορφώθηκε ένα απαράδεκτο δομημένο περιβάλλον από την πλευρά των επιχειρηματιών του κλάδου για το οποίο ο ίδιος ντρέπεται. Ορισμένα κέντρα, τόνισε, μοιάζουν με μάντρες , κάνοντας λόγω και για εστίες μόλυνσης.  Η ανοχή αυτή, πρόσθεσε, θα σταματήσει με μέτρα που λαμβάνει η   Δημοτική  Αρχή, αφού έδωσα περιθώριο νομιμοποίησης τα τελευταία 3 χρόνια , χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις.



Ο τουρισμός στην Πάφο, διευκρίνισε, αναβαθμίζεται ποιοτικά και επιβάλλεται και η ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας. Το ίδιο, είπε, πρέπει να γίνει και με τα κέντρα αναψυχής. Ξεκαθάρισε ότι, όποια παρανομία δεν νομιμοποιείται, η επιχείρηση δεν θα παίρνει άδεια ποτού. 


Για την άρση των παρανομιών ο δήμαρχος δίδει περιθώριο μέχρι τέλος του ερχόμενου Μαρτίου. Μάλιστα, κάλεσε τον ΣΙΚΑΠ στις επόμενες 15 μέρες  να διοργανώσει Γενική Συνέλευση κι εκεί ο ίδιος θα κάνει την ανάλογη ενημέρωση προς τα  μέλη του συνδέσμου. 
Κτήριο που έχει παρανομία όχι εξ΄ υπαιτιότητας του επιχειρηματία δεν θα έχει πρόβλημα και θα λαμβάνει άδεια ποτού, δήλωσε χαρακτηριστικά. Επεμβάσεις σε δημόσιο χώρο, πρόσθεσε, δεν νομιμοποιούνται και θα πρέπει να κατεδαφιστούν.    


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου, τόνισε ότι, δεν υπάρχει ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δήμου, μιας και δεν γίνονταν συναντήσεις παρά μόνο μία ή δύο κατά το  2015. Δεν ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, πρόσθεσε, πάνω στα σοβαρά αυτά προβλήματα κι έτσι, δεν ξέρουμε πώς να κινηθούμε και τι να πούμε στους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

 Είμαστε υπέρ της ποιοτικής αναβάθμισης της πόλης και των κέντρων αναψυχής, πρόσθεσε, κι εμείς ουδέποτε δεν έχουμε πει σαν σύνδεσμος ότι δεν παράγεται έργο στην Πάφο.


Ο πρόεδρος των Οικολόγων στην τοποθέτησή του, διαπίστωσε ότι, δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ ΣΙΚΑΠ και Δήμου Πάφου και γι΄ αυτό προέκυψε το πρόβλημα, προσθέτοντας πως αυτό πρέπει να ξεπεραστεί.  

Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΙΚΑΠ αναμένεται να συνεδριάσει και να λάβει απόφαση για τις παραπέρα κινήσεις του για το πότε θα διοργανώσει τη Γενική του Συνέλευση για να εξεταστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα με την άδεια ποτού.



Η συνάντηση μεταξύ ΣΙΚΑΠ και Δημάρχου Πάφου έγινε σε ήπιο κλίμα. Ακούστηκαν οι απόψεις και των δύο πλευρών  και καλό θα ήταν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής για να πάει η Πάφος μπροστά. Τα κέντρα αναψυχής παίζουν μεγάλο ρόλο στην αύξηση του τουρισμού στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί. Μεγάλη άλλωστε είναι και η προσφορά του Συνδέσμου - ΣΙΚΑΠ.   

Πάντως,  επικρατεί μια γενική αναστάτωση μεταξύ των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Πάφου αφού οι περισσότεροι δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια ποτού.