Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρά προβλήματα σε Λεμεσό και Πάφο λόγω καταρρακτωδών βροχών


Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη Λεμεσό είναι σοβαρά.
Υποστατικά και σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ενώ δεκάδες ήταν και οι δρόμοι που πλημμύρισαν.
Πολλοί ήταν επίσης και οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Αμυνας για τον απεγκλωβισμό τους.\\


Συγκεκριμένα, στη συμβολή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό Πάφου, λόγω υψηλής στάθμης του νερού εγκλωβίστηκαν γύρω στα δέκα αυτοκίνητα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πολιτικής Αμυνας. Επίσης, στην οδό Μαρίνου Γερολάνου, εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί δύο αυτοκίνητων, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μέρος της οδού έχει κλείσει για την κυκλοφορία.
Στον παρακαμπτήριο Πάφου – Λεμεσού, από την αερογέφυρα νοσοκομείου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, εγκλωβίστηκε μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.
Λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν επίσης οι χώροι στάθμευσης της επίχωσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές.
Παράλληλα σύμφωνα με την αστυνομία, η οδός Νίκαιας έχει καταστεί επικίνδυνη λόγω λάσπης και χαλικιών.

Εν τω μεταξύ έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στην Επαρχία Πάφου, με σφοδρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις , αστραπές και θαλασσοταραχή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δρόμος παρά τον κυκλικό κόμβο του Σταδίου Στέλιος Κυριακίδης πλημμύρισε από τις 10 το βράδυ  με αποτέλεσμα αρκετά οχήματα να εγκλωβιστούν.
Στο μέρος  έσπευσε ομάδα μελών της πυροσβεστικής με ένα όχημα για την υποχώρηση των νερών με το άνοιγμα των οχετών.
Από τις έντονες βροχοπτώσεις αρκετές  κατοικίες στο Δήμο Γεροσκήπου έμειναν για λίγο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με τη Λιμενική Αστυνομία Πάφου, στην Κάτω Πάφο επικρατούσαν έντονες βροχοπτώσεις, η θάλασσα ήταν ταραγμένη και έπνεαν δυνατοί άνεμοι 5- 6 μποφόρ.
Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε από χθες εκδώσει "κίτρινη προειδοποίηση" για τα έντονα καιρικά φαινόμενα 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικος Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος, «αναμένεται να μας επηρεάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Κύπρου το οποίο θα δώσει αρκετή βροχόπτωση. Η βροχόπτωση τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα ανά εξάωρο» και επειδή αυτό είναι ένα από τα σημεία για τα οποία η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση για τη βροχή, προχωρήσαμε σε σχετική ανακοίνωση.
Πρόσθεσε ότι το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Κύπρο από απόψε, ωστόσο από τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου μέχρι τις πέντε το απόγευμα της ίδιας μέρας, είναι οι ώρες που είναι πιο πιθανό να έχουμε πιο ισχυρές βροχοπτώσεις.

για τις φώτο ευχαριστούμε φίλους μας από το facebook