Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ΟΣΙΚΑ συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας



Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής  – ΟΣΙΚΑ- συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία για συντονισμό των ενεργειών της με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου των κέντρων αναψυχής.

Η ΟΣΙΚΑ εμφανώς ανανεωμένη, παρακάθισε σε σύσκεψη των μελών του ΔΣ, που απαρτίζεται κυρίως από νεαρά  άτομα και εξέτασε τα προβλήματα της επισιτιστικής βιομηχανίας. Το κυριότερο είναι αυτό της εξεύρεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις τους.  


Το θέμα αυτό  εξετάστηκε σε σύσκεψη που ακολούθησε στο υπουργείο Εργασίας με την υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου .  Η κ. Αιμιλιανίδου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο θέμα του προσωπικού και κάλεσε τους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου της να εξετάσουν άμεσα το θέμα και το σημαντικότερο, να βρουν λύσεις.


Δεν θα κλείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού, είπε χαρακτηριστικά. Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινούν επαφές με υποπεπιτροπή της ΟΣΙΚΑ και του υπουργείου Εργασίας, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του προσωπικού.


Η κ. Αιμιλιανίδου, κατανοώντας το πρόβλημα , είπε ότι,  μέσα από τις ανάλογες ενέργειες του υπουργείου και τη συνεργασία των επιχειρηματιών του κλάδου της επισιτιστικής βιομηχανίας,  πιστεύω πως το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Σύντομα αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις με το προσωπικό στα κέντρα αναψυχής, μιας και η υπουργός κατανοεί το τεράστιο αυτό ζήτημα  και δείχνει αποφασισμένη να το επιλύσει.  

Το ΔΣ της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής -  ΟΣΙΚΑ-, με πρόεδρο τον Νεόφυτο Θρασυβούλου,  που απαρτίζεται  από  μέλη της Πάφου, το Παραλιμνίου, της Αγίας  Νάπας  και της Λάρνακας  έφυγε ικανοποιημένο  από τη συνάντηση.