Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σοκ. Την βασάνισαν, την σκότωσαν και την έβαλαν στο ψυγείο



Μια απίστευτης αγριότητας ιστορία αποκαλύφθηκε στο Κουβέιτ: Μια 29χρονη Φιλιππινέζα που είχε μεταναστεύσει στη χώρα και εργαζόταν ως υπηρέτρια, φαίνεται πως βασανίστηκε και δολοφονήθηκε, ενώ οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος για να καλύψουν τα ίχνη τους, έχωσαν τα απομεινάρια της σε ένα ψυγείο κι εξαφανίστηκαν! 


Η Τζοάνα Ντεμαφέλις μετανάστευσε στο Κουβέιτ το 2014, ώστε να εργαστεί ως υπηρέτρια σε ένα παντρεμένο ζευγάρι στη χώρα. Η οικογένειά της έχασε κάθε επαφή μαζί της το 2014 και λίγο αργότερα δήλωσε την εξαφάνισή της, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν για να βρεθεί. Η αστυνομία πιστεύει ότι η σορός της βρισκόταν σε εκείνο το ψυγείο όπου βρέθηκε για περισσότερο από έναν χρόνο...



Το μακάβριο εύρημα εντόπισε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όταν πήγε να δει την περιουσία του με χαρτί για έξωση στους ενοίκους που δεν εξοφλούσαν τα ενοίκιά τους. Εκεί, διαπίστωσε πως το ζευγάρι στο οποίο είχε νοικιάσει το σπίτι είχε εξαφανιστεί και λίγο αργότερα, ελέγχοντας τι είχαν αφήσει πίσω τους, βρέθηκε μπροστά στο πτώμα της άτυχης Φιλιππινέζας. 
Η 29χρονη είχε φύγει από το σπίτι της στις Φιλιππίνες και μέσω ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας που είχαν μια Σύρια, η Μόνα Χασούν και ο άντρας της, ένας Λιβανέζος ονόματι Εσάμ Ασάφ, βρήκε δουλειά στην πόλη Αλ Σαάμπ του Κουβέιτ. Όταν σταμάτησε να έχει επαφές με την οικογένειά της, η αδερφή της ταξίδεψε στο Κουβέιτ για να την βρει, όμως εκεί διαπίστωσε πως το γραφείο αυτό είχε κλείσει, και μη έχοντας άλλο τρόπο να ψάξει, εγκατέλειψε την προσπάθεια. 

Η Σύρια και ο Λιβανέζος ήταν το ζευγάρι στο οποίο είχε νοικιάσει το σπίτι όπου εντοπίστηκε τελικά νεκρή η 29χρονη ο Άραβας ιδιοκτήτης του. Παραμένουν εξαφανισμένοι και πιστεύεται πως έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Κατόπιν της είδησης αυτής, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ντουτέρτε απαγόρευσε την «εξαγωγή μεταναστών» στο Κουβέιτ μέχρι νεοτέρας. Είναι ο έβδομος θάνατος Φιλιππινέζου που ερευνούν οι αρχές στη χώρα.



http://www.protothema.gr/world/article/761367/vasanisan-skotosan-ki-ehosan-sto-psugeio-filippineza-upiretria-sto-kouveit/