Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Φωτιά σε Τίμη και Αναρίτα

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 17.25, αφού έκαψε έκταση 12 δεκαρίων χαμηλής άγριας βλάστησης, δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο και ώρα 1600 εντός των ορίων της κοινότητας Αναρίτας, της επαρχίας Πάφου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 17.25, αφού έκαψε έκταση 12 δεκαρίων χαμηλής άγριας βλάστησης.
Σημειώνεται ότι, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν τρία άτομα του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και τέσσερα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.
Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται, αναφέρεται.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή "Μάντρα" της Κοινότητας Τίμης, που εξερράγη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην πλατφόρμα "Χ" του Εκπροσώπου Τυπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαυσε τρία εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπέλια, δέντρα και ένα παλιό ακατοίκητο υποστατικό. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προχωρούν με τελικές κτασβέσεις και οριοθέτηση, ανέφερε, σημειώνοντας ότι τα αίτια είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Νωρίτερα, ο κ. Κεττής είχε αναφέρει ότι εξερράγη πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας-Τίμης Επαρχίας Πάφου, και ότι για την κατάσβεση είχαν ανταποκριθεί πέντε πυροσβεστικά οχήματα των Πυροσβεστικών Σταθμών πόλης και Επαρχίας Πάφου, δύο φορητές μονάδες πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας και του Τμήματος Δασών και δύο εναέρια μέσα - ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και ένα Ιορδανικό.

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: